LNG aanbod stabiel

LNG aanbod stabiel

De weersverwachting voor de komende week is stabiel zomerweer. De gemiddelde EPEX-prijs zal rond hetzelfde niveau zijn als deze week. Voor dit weekend wordt een gemiddelde EPEX-prijs van ca. 225 €/MWh ingeschat en voor de werkdagen daarna ca. 300 €/MWh, aldus AgroEnergy.

Het LNG-aanbod naar Europa blijft bij het huidige prijsniveau goed. Doordat er in de eerste zes maanden van dit jaar bijna elke dag wel een tanker aankwam in Groot-Brittannië, is er tot nu toe al bijna evenveel LNG geďmporteerd als in heel 2021. Ook voor de komende twee weken komt er bijna elke dag weer een tanker aan in Groot-Brittannië. Niet verwonderlijk, aangezien de Britse importcapaciteit vier keer zo hoog is als in Nederland. Bij de Gate-terminal is de frequentie wat lager. Daar is de inschatting dat er in de komende twee weken 'slechts' drie tankers aan gaan meren. Met het aanstaande onderhoud aan NordStream 1 zullen de gasprijzen voor de korte termijn naar verwachting het huidige prijsniveau handhaven.

Als de verstoring aan het genoemde Noorse gasveld in de komende week is verholpen, zou er weer maximaal gas vanuit Noorwegen kunnen worden geďmporteerd. Dat zou betekenen dat de Nederlandse gasvoorraden het huidige vultempo kunnen voortzetten. In de afgelopen dagen werd er in totaal ongeveer 60 miljoen m3 per dag geďnjecteerd. Momenteel zijn de voorraden gemiddeld voor de helft gevuld.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie