La Tulipe wijnen versus Dutch Tulip Vodka

19-07-2018    08:30   |    Goedemorgen

Wijnboer en tv-personality Ilja Gort, heeft een kort geding aangespannen tegen de Katwijkse destilleerderij Clusius Heritage van de neven Bart Bouter en Joris Putman, een bedrijf dat wodka stookt van biologische tulpenbollen. De wodka is sinds eind vorig jaar op de markt, na een productieproces van ongeveer drie jaar. La Tulipe bestaat sinds 1996.

Adformatie schrijft dat Gort de flessen van Dutch Tulip Vodka te veel vindt lijken op die van de wijnen La Tulipe van zijn bedrijf Chateau De La Garde. Volgens hem maakt het wodkamerk inbreuk op het beeldrecht, onder meer door het gebruik van een tulp en het woord 'tulip' dat op de fles staat.

Volgens de advocaat van Clusius Heritage valt de overeenkomst mee en is er bovendien sprake van verschillende doelgroepen. De wodka kost 48 euro of 295 euro per fles, is online verkrijgbaar en wordt onder meer geschonken in sterrenrestaurants. La Tulipe is voor minder dan 10 euro verkrijgbaar in supermarkten.

De suggestie van de advocaat van Gort dat mensen misschien een glas Dutch Tulip Vodka gaan nemen in plaats van een glas La Tulipe wijn, wordt door de wodkamakers niet serieus genomen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LinkedIn: Brinkman bouwt in Venlo

Royal Brinkman bouwt een nieuwe vestiging in Venlo. Eén van de vele signalen dat het tuinbouwgebied rondom Venlo een enorme vlucht aan het...

'Tuinen Bij' Holland Strelitzia

Wij mochten weer even komen tuinen. Dit keer in Zevenhuizen bij Holland Strelitzia, je weet wel die mooie papegaai bloemen. Nu nog vol in de...