Klimaatneutrale kas in race voor duurzaamheidsprijs

Klimaatneutrale kas in race voor duurzaamheidsprijs

Op dinsdag 30 juni zijn de 25 genomineerden van de Postcode Lotteries Green Challenge 2020 bekendgemaakt. Zij maken kans op één van de vijf finaleplaatsen en daarmee op de hoofdprijs van 500.000 euro. Er zijn enkele Nederlandse startups die kans maken op een finaleplek. Bijvoorbeeld BBBLS, een bedrijf dat klimaatneutrale kassen bouwt door gebruik te maken van slimme isolatie met zeepbellen in een dubbele dakconstructie.

De jaarlijkse, internationale duurzaamheidscompetitie van de Nationale Postcode Loterij helpt startende ondernemers hun groene innovaties verder op de markt te brengen, met prijzengeld en begeleiding. Naast de hoofdprijs van 500.000 euro is er een prijs van 200.000 euro voor de tweede plaats. De overige drie finalisten ontvangen 100.000 euro. Naast het prijzengeld ontvangen alle finalisten ruim 6 maanden coaching om hun zakelijke kansen te optimaliseren.

In totaal dienden 650 ondernemers uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Noorwegen en Zweden een businessplan in. Een jury van experts boog zich over de inzendingen en selecteerde de 25 genomineerden. Begin september maakt de organisatie bekend welke 5 startups naar de uiteindelijke finale gaan. Op 30 september pitchen zij hun groene startup voor een internationale jury. Dan zal ook de winnaar worden bekendgemaakt.

Bron: AgriHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie