Is jouw collega echt ziek?

22-11-2019    11:22   |    AD

Het griepseizoen is aangebroken en het aantal ziekmeldingen op het werk zal ongetwijfeld snel stijgen. Toch geloven we niet altijd dat een collega echt zo ziek is dat deze helemaal niet meer kan komen werken. 58 procent van de werknemers zegt te vermoeden dat collega's weleens onterecht thuisblijven.

Dat meldt het AD op basis van recent onderzoek onder 1038 Nederlandse werknemers in loondienst, uitgevoerd in opdracht van XpertHR. Van de ondervraagden zegt 39 procent dat zij collega's die zich regelmatig ziek melden wantrouwen. Voornamelijk oudere werknemers zijn sceptisch over de ziekmeldingen van collega's. Van de ondervraagden van 60 jaar en ouder zegt maar liefst 71 procent weleens te denken dat anderen onterecht thuisblijven. Onder werknemers tussen de 50 en 59 jaar is dat 53 procent.

Dat kan liggen aan het andere tijdsbeeld waarin zij opgegroeid zijn, denkt Wieneke Brandt van XpertHR. ,,Die generatie is over het algemeen wat calvinistischer ingesteld en meldt zich niet snel ziek. Bij een ander zullen ze een ziekmelding dan eerder als onterecht zien.’’

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws