Duitser proeft aan balkon op hoogwerker

26-09-2016    10:41   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Pflanzenfreude.de, een initiatief van BloemenBureau Holland heeft een ludieke actie met ‘Rent a Balcony’. Met behulp van een hoogwerker waarop een balkon is gemaakt, geheel aangekleed met planten en bloemen, kunnen mensen het genot van het hebben van een balkon ervaren.

Met behulp van een hoogwerker ontstaat er een sfeervolle tuin-oase op iedere gewenste etage. Vier gelukkige winnaars in vier Duitse steden, die altijd al droomden van een eigen balkon, hebben de prijs van een tijdelijk balkon gewonnen en hebben dit nu zelf ervaren. De nu al succesvolle campagne wordt positief door de media opgepakt, waaronder een reportage op WDR afgelopen vrijdag.

Tuinplanten-oase in München
De campagne is gericht op een kleurrijk herfstbalkon. Pflanzenfreude.de gaf aan Irina van modeblog Fashionambit de ervaring van zo'n hersftbalkon. Een hoogwerker ontvouwde zich tot een heus balkon vol herfstplanten zoals: skimmia, bolchrysanten en viooltjes. De hele set-up zorgde voor een echte tuinplanten-oase op haar tijdelijke balkon. "Eindelijk een eigen balkon. En ook nog eens vol planten. Zo’n balkon is de perfecte inspiratiebron voor het najaar", aldus Irina.

Traditioneel ‘Wiesn’ -ontbijt in de lucht
Mooi aansluitend op het Oktoberfest dat in München plaatsvindt, ging een tweede balkon de lucht in, dit keer met een traditioneel ‘Wiesn’-ontbijt. Met Beierse lekkernijen als worst, weizenbier en krakelingen genoot winnaar Lukas (geheel in Beierse klederdracht) van zijn ‘eigen’ balkon vol planten. De winnaar was oprecht gefascineerd door de bonte verscheidenheid aan herfstplanten. "Dit balkon is veel comfortabeler dan de Oktoberfest-tenten. En een unieke ervaring die ik niet snel zal vergeten" zegt Lukas over de botanische verlenging van zijn appartement op de tweede verdieping.

Brede media-aandacht
Op beide balkondagen zijn er fotoreportages en filmopnamen gemaakt door onder andere Mit Vergnügen, Rheinische Post en televisiestation WDR, van de opbouw tot het vastleggen van de ervaringen van de winnaars. Er volgen komende week nog balkonsessies in Keulen, Hamburg en Berlijn.Meer informatie over ‘Rent a Balcony’ is te vinden op Pflanzenfreude.de, Facebook en Instagram.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws