Tuinbouwkas in Europarlement

13-09-2017    09:35   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Een model van een kas met tomaten en paprika's – en wellicht ook levende hommels – verschijnt in het Europees Parlement. Op uitnodiging van Annie Schreijer - Pierik (CDA Europarlement) bouwt brancheorganisatie GroentenFruitHuis de kas voor de Brusselse politici.

"Een geweldige kans voor de sector om zich te presenteren aan de Europese politici", zegt Annie Schreijer-Pierik. Op panelen komt te staan dat de tuinders veel minder water en gewasbeschermingsmiddelen gebruiken. "Hoog tijd dat de politici in Brussel kennis nemen van dit goede nieuws".
 
De opening wordt maandagavond 25 september 18.30u verricht door Kees Wantenaar (voorzitter GroentenFruitHuis) en de Europarlementsleden Czesław Siekierski (voorzitter landbouwcommissie Europarlement), Albert Dess (coördinator landbouwbeleid EVP-Fractie), Ulrike Müller (coördinator ALDE-Fractie) en John Stuart (landbouwcoördinator ENF-Fractie). Aanwezig zijn ook de CDA Overijssel Plattelandscommissie evenals Karin en Piet Zwinkels (CDA Westland en radijstelers)
 
Aansluitend is de traditionele Brusselse Landbouwborrel. Spreekster is Karin Bemelmans, coördinator van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Zij spreekt over 'Meer groenten en fruit eten, kansen en belemmeringen.'
 
De expositie in het Europarlement duurt de maximumperiode van één week.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Areaal Gina gegroeid

Het areaal van het rode paprikaras Gina is wederom gegroeid, zo laat Syngenta Vegetable Seeds weten. "Er staat...