Hogedruknevelinstallatie belangrijk bij bio-teelt

Hogedruknevelinstallatie belangrijk bij bio-teelt

Freek Jansen van Kwekerij Plantanious uit Kwintsheul is bijzonder goed te spreken over de hogedruknevelinstallatie die dit jaar door JB Groep is geďnstalleerd.

"Wij telen diverse soorten groene potplanten op een zo meest biologische wijze in combinatie met groene middelen. Tijdens de warme dagen van afgelopen zomer hebben wij in combinatie met de hogedruknevelinstallatie goede resultaten behaald op het gebied van bestrijding", aldus Jansen.

"De biologie die we inzetten wordt ondersteund door de hogere RV die we hebben weten te realiseren. Hoe hoger de RV, hoe actiever de bestrijders zijn tegen het aanpakken van de plaag en het produceren van nakomelingen. We streven naar een RV van minimaal 70%. Dit is in de praktijk haalbaar gebleken. Bij hoge buitentemperaturen ontkom je er niet aan om te luchten en dat is niet bevorderlijk voor de RV. Dan dient het percentage naar beneden te worden bijgesteld. De hogedruknevel stelt dit proces uit doordat de temperatuur doorgaans lager wordt gehouden door het inbrengen van vocht. Daardoor hebben we meer groei en een betere kwaliteit waar de bestrijders hun werk kunnen verrichten waar ze voor worden ingezet."

"De samenwerking met JB Groep is goed verlopen", vervolgt Jansen. "De kennis en ervaring is vertaald naar een goed werkend systeem. Onze wensen zijn vervuld door JB Groep, de service is snel en betrouwbaar, iets waar wij veel waarde aan hechten."

Jordy van den Berg, JB Groep: "JB Groep produceert hogedruknevelinstallaties in eigen huis onder het merk FOG-SYSTEM. Deze hoogwaardige RVS-installaties worden over heel de wereld toegepast. Vier jaar geleden hebben Freek en ik al eens contact gehad over een hogedruknevelinstallatie. Eind 2019 hebben wij Plantanious als klant hebben mogen toevoegen. En daar zijn we trots op. Ze zijn vooruitstrevend en een voorbeeld voor anderen in de tuinbouw. Door te kiezen voor een besturingssysteem in de cloud, heeft Plantanious tevens voor een duurzame oplossing gekozen."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie