GroentenFruit Huis doet beroep op boeren

13-12-2019    10:47   |    Goedemorgen

GroentenFruit Huis roept Farmers Defence Force op zich te beperken tot publieksvriendelijke acties en niet over te gaan tot het blokkeren van de bevoorrading van supermarkten.

"De ontwikkelingen rondom de stikstof en PFAS-problematiek houden de gemoederen bezig. De actiegroep Farmers Defence Force dreigt met blokkade van distributiecentra in aanloop naar de kerstperiode. Dit maakt de bevoorrading van supermarkten erg moeilijk, zo niet onmogelijk. In diezelfde supermarkten wordt ruim 80 procent van alle groenten en fruit die in Nederland wordt geconsumeerd, verkocht."

Groenten en fruit zijn evenals veel overige producten die de agrarische sector voortbrengt, dagverse producten. De voorgenomen actie van Farmers Defence Force om de logistiek in de voedselketen drastisch te ontregelen, leidt tot een situatie met alleen maar verliezers, zo geeft de brancheorganisatie aan. "De actie dupeert consumenten, maar ook alle voorliggende schakels in de voedselketen van verse producten waar de producenten zelf onderdeel van uitmaken. GroentenFruit Huis roept Farmers Defence Force op zich te beperken tot publieksvriendelijke acties."

"De leden van GroentenFruit Huis zorgen dagelijks voor lekker, gezond en duurzaam voedsel. Het blokkeren van distributiecentra dupeert niet alleen supermarkten en daarmee consumenten, maar ook alle andere schakels in de groente- en fruitketen. Bovendien werkt een dergelijke actie verspilling van met zorg geteelde verse groenten en fruit in de hand."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws