Greenport West-Holland en Végépolys werken samen

13-06-2019    12:20   |    Goedemorgen

De tuinbouwclusters Greenport West-Holland en Végépolys gaan intensief samenwerken. Tijdens de PIC-meeting hebben beide partijen deze week een zogenoemde Memorandum of Understanding (MoU) getekend.

Greenport West-Holland is de regionale netwerkorganisatie van overheid, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en kennisinstellingen. Samen werken zij aan een vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster. Végépolys is een tuinbouwcluster aan de westkust van Frankrijk en is gericht op innovatieve samenwerking tussen bedrijven, onderzoekscentra en opleidingsorganisaties.

TRACK
Greenport West-Holland en Végépolys werken al op een aantal onderwerpen samen, onder meer binnen het Europese project TRACK, dat gericht is op de toepassing van big data binnen de agrofood. Bovendien organiseerde Greenport West-Holland deze week de jaarlijkse bijeenkomst van het Plant InterCluster (PIC), de samenwerking van Franse tuinbouwclusters waarbij Végépolys is aangesloten.

Verbinden en versnellen
Tijdens de PIC-meeting hebben Greenport West-Holland en Végépolys een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Beide clusters hebben afgesproken dat ze gaan samenwerken op het verbinden en versnellen van innovatie in de tuinbouwsector, bijvoorbeeld via het deelnemen aan gemeenschappelijke voorstellen van nationale en internationale projectoproepen. Daarnaast zullen ze over en weer bezoeken organiseren en zullen ze samen gericht werken aan het creëren van een Europees netwerk van tuinbouwclusters.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

HortiSoccer bij Starbucks?

Zijn de posters van HortiSoccer nu ook al verkrijgbaar bij Starbucks? Nee, dat niet. Maar je komt ze wel overal tegen. Want niet alleen de...

Blog: 'Een teken van respect!'

Een weblog van Hans Ligtenberg. Hij is oud-docent Groene bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland in Delft en als vrijwilliger actief bij...