Goed voorbereid op vakantie: heffingen en regels op een rij

12-07-2019    09:54   |    AD

De vakantie staat voor de deur en velen trekken er straks weer op uit. Maar op vakantie gaan in Europa was nog nooit zo ingewikkeld, zo meldt het AD. Tolheffing en lage-emissiezones kunnen leiden tot nare boetes bij terugkomst van de vakantie. Gelukkig is er een website waarop je makkelijk kunt checken waar je op moet letten.

In 1985 begon Zwitserland met de invoering van een vignet voor buitenlandse toeristen die gebruik willen maken van de snelwegen. Inmiddels kun je ook niet meer reizen zonder tolgeld te betalen door landen als Bulgarije, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Slowakije, Oostenrijk en Slovenië.
En dan zijn er nog wereldsteden die tolgeld heffen om de uitstoot te beperken, zoals Londen en Stockholm. Daarnaast is er een veelheid aan lage-emissiezones (LEZ’s) in landen als Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Engeland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Italië.
Gelukkig is er een website waarop alle probleemgebieden te vinden zijn. Je kunt er niet alleen per land bekijken waar je moet betalen, het is zelfs mogelijk je volledige vakantieroute te plannen. Je krijgt dan automatisch te zien of je ergens een betaalmoment over het hoofd hebt gezien. De site is hier te vinden: https://www.urbanaccessregulations.eu/ 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws