Food sterkste groeier in e-commerce

13-03-2019    10:33   |    Goedemorgen

Volgens onderzoek van Thuiswinkel.org is er 24 procent stijging van online aankopen binnen de categorie food/Nearfood, waarmee het de sterkste stijger op het gebied van e-commerce is.

Vergeleken met 2017 vlakt de groei van online bestedingen in dit segment wel af, maar tegelijkertijd stijgt het aantal online aankopen wel harder dan in 2017. Het vierde kwartaal blijkt een belangrijke factor voor de groei, met feestdagen als Black Friday, Singles' Day, Sinterklaas en Kerstmis. Er werd in het vierde kwartaal van 2018 maar liefst elf procent meer besteed dan in het vierde kwartaal van 2017.

De totale omzet van de Nederlandse e-commercemarkt is in 2018 toegenomen. Er is in totaal 23,7 miljard euro uitgegeven aan producten en diensten via het internet, dat een groei is van tien procent met 2017. Maar liefst 96% van de Nederlanders van vijftien jaar en ouder besteedde online geld. Voedsel doet het daarin dus steeds beter.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Heb jij hem al?

Vorige week is de nieuwste KAS verspreid en we krijgen veel positieve reacties terug. Heb jij hem al gelezen?

De diepte in met Trias Westland

Trias Westland deelt haar kennis en ervaringen rond het geothermieproject tijdens het Trias Westland Congres op 27 maart. Deelnemers gaan...