Extremen in balans, beheersen doe je samen!

17-10-2018    13:32   |    Goedemorgen

Het klimaat verandert. We krijgen te maken met zwaardere buien aan de ene kant en extreme droogte aan de andere kant. Het is goed om hierop voor te sorteren. Daarom organiseert Rainlevelr – een initiatief van het Hoogheemraadschap van Delfland, LTO Glaskracht, Lans en Gemeente Westland – op 19 november een interactief event voor de glastuinbouw. Het thema is 'Extremen in balans, beheersen doe je samen!'.

Afgelopen zomer was een goed voorbeeld van weersextremen. Het is goed om hierop voorbereid te zijn door te weten welke maatregelen er kunnen worden genomen. Het Hoogheemraadschap van Delfland wil schade aan het gewas of schade bij omwonenden voorkomen, samen met ondernemers.

Tijdens het event, dat op maandag 19 november plaatsvindt in het World Horti Center, wordt onder meer de film 'Pompen of verzuipen' vertoond, vinden een ronde tafel gesprekken plaats over 'Wateroverlast'. 'Droogte' en 'Maatregelen' met medewerking van Greenway (Jack Groenewegen), LTO Glaskracht Nederland (Jacco Vooijs), Hoogheemraadschap van Delfland (Hugo Vreugdenhil), Lans (Wilko Wisse), Achmea (Willem Snoeker), Delphy (Jaap Bij de Vaate), Ter Laak Orchids (Ewald de Koning), Wageningen Plant Research (Wim Voogt), Hoogheemraadschap van Delfland (Jaap Korf), MeteoGroup (Mark Alblas), AAB (Alwin van Ruijven), Greenport West-Holland (Adri Born), Arcadia Chrysanten (Bert van Ruijven). Kwekers binnen het gebied van Delfland zullen de uitnodiging voor het event binnenkort ontvangen. 

Foto: Wilko Wisse (Lans): "Meer weten over mijn ervaring met Rainlevelr? Dan ontmoet ik u graag op 19 november."


Reacties (1)

Hugo at 17.10.2018

Aanmelden voor het Rainlevelr-event kan door een email te sturen aan mail@nicaulait.nl onder vermelding van uw naam en bedrijfsnaam.

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Fatsia Friday

Het is niet alleen Goede Vrijdag vandaag, maar ook Fatsia Friday. Tenminste, als het aan JK Plant uit Honselersdijk ligt.