Nieuwbouw Florensis verloopt volgens planning

12-07-2019    10:21   |    Goedemorgen

Niet alleen in grote getallen van 4.000 meter aan heipalen, 400.000 kilo staalconstructie en een 13 meter hoge hal zijn er mijlpalen bereikt bij Florensis. Zelfs de mijlpalen per week zijn gehaald. Exact volgens planning is namelijk vorige week de grote nieuwe kasruimte van 60.000 m2 glasdicht gemaakt, zo laat het bedrijf weten.

Daarnaast zal komende week ook de moderne bedrijfshal van 5000 m2 compleet dicht zijn aan de buitenkant. In deze hal worden 3 straten met totaal 18 steksteekrobots opgesteld. Beide belangrijke onderdelen van de nieuwe productielocatie van Florensis in Dinteloord bevatten de laatste technische innovaties op het gebied van klimaat, teelttechniek en energiebesparing.
 
Uniek en duurzaam
“Wat dit project uniek maakt is de combinatie van 15.000 m2 cabriokas met 45.000 m2 Venlokas. De cabriokas heeft een pootafstand van 5 meter en is hiermee de eerste ter wereld”, zegt Adriaan Vonk, Director Domestic Production bij Florensis. “Ook heel mooi en bijzonder is de duurzaamheid op onze nieuwe locatie. De kas heeft straks 17 verschillende opkweekafdelingen die onafhankelijk van elkaar teelt technisch ingericht zijn. Met 3 gescheiden retourwaterstromen en 4 technische installaties voor de watergift van het plantmateriaal. De productie wordt gerealiseerd door SON-T verlichting en in een aantal afdelingen LED verlichting, drie schermdoeken, slimme klimaatsturing en een geïsoleerde bedrijfshal uitgerust met zonnepanelen. Met deze efficiënte inrichting kan de opkweek van de jonge planten straks met minimaal energiegebruik en inzet van chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen gerealiseerd worden. En dit past perfect in onze duurzaamheidsdoelstellingen!”
Omvangrijk project
Het bouwproject verloopt zeer voorspoedig en de oplevering van Florensis Dinteloord staat gepland voor november dit jaar. Om klanten en relaties mee te laten kijken bij de vorderingen heeft Florensis een speciale website pagina gemaakt. Op https://www.florensis.com/nl-nl/nieuwbouwproject komen diverse betrokken leveranciers en medewerkers aan het woord. Ook voor hen blijkt dit een bijzonder en omvangrijk project te zijn.


Reacties (1)

L de Moor at 07.12.2021

Het zich aansluiten van Barendse bij een onderdeel van Dutch Flower Groep is een voorbeeld van hoe de sector al meer een eenheidsworst wordt en ook slecht is voor de producenten en prijsvorming.

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Toveren met je iPhone...

Ben je fan van Harry Potter en lijkt het je wel wat om net als hij te kunnen toveren? Alles wat je nodig hebt,...