Eén Gigawatt aan energie via Groene energie-hub

23-05-2022    09:22   |    Provincie Flevoland

Renewable Energy Hub Flevoland GIGA-Storage, EQUANS, Circul8 Energy, Smartgrid Flevoland, Solarvation, ACRRES en Wageningen University & Research gaan samen een groene energie-hub realiseren met als doel om in 2030 één Gigawatt aan duurzame energie te leveren aan de BV Nederland.

Op 19 mei is officieel de Renewable Energy Hub Flevoland (REF) gelanceerd. Dit werd gedaan door Bas Pulles, directeur Realisatie Energietransitie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Jop Fackeldey, gedeputeerde van de provincie Flevoland. Tijdens deze bijeenkomst ontving Bas Pulles het bidbook Energie in Balans Flevoland, uit handen van Jop Fackeldey.

In de HUB worden wind, zon, batterijen en waterstof gecombineerd. Dit alles wordt in een smart grid met elkaar verbonden. Zo kan er continu stroom geleverd worden aan het net, ook als de zon niet schijnt of de wind niet waait.

Flevoland wil dé proeftuin van Nederland worden op het gebied van energie en opslag! Om de uitstoot van broeikasgassen flink te verminderen en verdere opwarming van de aarde te voorkomen, is meer duurzame energie nodig. Daarbij gaat het niet alleen om innovatieve manieren van opwekking, maar ook het in balans brengen van vraag en aanbod. Energieopslag speelt hierin een belangrijke rol. Een groot aantal Flevolandse partijen heeft de handen ineen geslagen om deze ambitie waar te maken. De Renewable Energy Hub Flevoland is één van de belangrijkste projecten uit het bidbook.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws