Duurzaamheidslabel voor Klasmann-Deilmann

14-09-2018    10:26   |    Goedemorgen

Klasmann-Deilmann is door de Nedersaksen Alliantie voor Duurzaamheid geëerd voor zijn duurzame bedrijfsvoering. Jan Köbbing ontving het label uit handen van Dr. Volkar Müller van de Alliantie.

Klasmann-Deilmann is bijna tien jaar lid van de Nedersaksen Alliantie voor Duurzaamheid, een netwerk van bedrijven, NGO's en politiek die duurzame ontwikkeling willen bevorderen. 

De minister van Milieu van Nedersaksen, Olaf Lies verwelkomde dit jaar 120 deelnemers uit het bedrijfsleven, de politiek en de samenleving tijdens het jaarlijkse evenement van de Nedersaksen Alliantie voor Duurzaamheid op 10 september. Ze bespraken de huidige uitdagingen en kansen van kennismanagement in het Haus der Wirtschaft in Hannover. 

Persoonlijk
Professor Christoph Igel van het Duitse onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie in Berlijn lichtte de veranderde eisen aan kennisbeveiliging in bedrijven toe. Het is een grote uitdaging om de nieuwe technologische oplossingen op zo'n manier te gebruiken dat de datastromen tussen mens en machine winstgevend kunnen worden gebruikt voor het eigen bedrijf. Onder andere de veranderde rolverdeling van taken tussen mens en machine. Verder voerde hij campagne om de problemen van de toepassing van kunstmatige intelligentie in middelgrote bedrijven aan te pakken. Bij een volgende paneldiscussie werd tegelijkertijd echter duidelijk dat de persoonlijke overdracht van kennis de meest veelbelovende methode is en nog zal blijven. 

Label
Als onderdeel van het evenement ontvingen elf bedrijven voor het eerst het label voor duurzaam ondernemen. De slogan "Wir sind uns." ("We are there") erkent de toewijding van bedrijven die duurzaamheid promoten in hun activiteiten en implementeert concrete maatregelen op alle drie de gebieden van duurzaamheid: economisch, ecologisch, sociaal. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Er is er weer eentje jarig!

Onze fotograaf Glenn is jarig. Niet dat hij veel tijd heeft om jarig te zijn, want hij moet KAS Magazine opmaken. Die gaat immers maandag...