'Duurzaam telen moet wel ook rendabel kunnen'

'Duurzaam telen moet wel ook rendabel kunnen'

In de strategie van kwekerij Roots én coöperatie Growers United speelt duurzaamheid een belangrijke rol. "Onze familiebedrijven zijn per definitie gericht op de lange termijn en om in Nederland te kunnen blijven ondernemen moét je wel duurzamer produceren. Maar dat moet ook rendabel kunnen", geeft Energiemanager Jacco Besuijen aan in KAS Magazine.

"Het is mijn taak om met telers in gesprek te gaan over ontwikkelingen die gaande zijn op het gebied van energie. Soms sturen zij ons daarin op basis van de ontwikkelingen die zij zelf signaleren en vragen zij wat Growers United kan doen om hen daarbij te ondersteunen. Anderzijds geven wij als organisatie ook richting de ondernemers aan dat de productie wel duurzamer móet, omdat we alleen dan relevant blijven in de markt en er ook de komende decennia vruchtgroenten van Growers United in het supermarktschap liggen."

Marcel van der Knaap van Roots wijst daarbij ook op de rol van de overheid. "Ze willen dat we op termijn allemaal van het gas afgaan. Dat kun je wel bedenken, maar uitvoeren is een tweede. Bij alle mogelijkheden die voorbij komen moet je jezelf dus afvragen of je aan boord springt of dat je de boot voorbij laat varen. Growers United probeert ondernemers te stimuleren om mee te gaan, maar die keuze blijft uiteindelijk toch aan de teler zelf."

Lees hier het hele artikel

Bron: KAS Magazine

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie