Duurzaam groente telen in de woestijn

04-12-2020    11:38   |    Goedemorgen

Dava Corporation, eigendom van de familie Al Batal, heeft onlangs een nieuwe deal getekend met Debets Schalke voor de uitbreiding van Dava's kassencomplexen in de regio Al-Kharj. In reactie op de toegenomen vraag naar verse groenten van topkwaliteit, kondigt Dava Corporation een reeks kassenbouw projecten aan die zijn ontworpen om duurzaam en lokaal geteelde groenten te leveren.

Dava is eerder al een samenwerking aangegaan met Debets Schalke voor een kassencomplex van 44 hectare in 2019. Samen met de uitbreiding van 36 hectare zal het 80 hectare glasareaal bezitten. De deal maakt deel uit van de Vision 2030 die bijdraagt aan duurzame ontwikkelingen in het Koninkrijk Saoedi-Arabië (KSA).

Het Dava-project, dat meer dan 80 hectare zal beslaan, is verdeeld over 5 hightech kassenbouw projecten. Op dit moment is de bouw in volle gang. Het eerste kassenbouw project is bijna afgerond en het tweede project is in een vergevorderd stadium. Debets Schalke is begonnen met de engineering en de levering van de kasmaterialen voor de 3 andere projecten op de verschillende locaties in de regio Al-Kharj. Het grondwerk voor deze 3  projecten is inmiddels voltooid.

 “De plannen voor de enorme uitbreiding lagen al op tafel vóór de uitbraak van CoVid19. De wereldwijde uitbraak onderstreepte het belang van voedsel- onafhankelijkheid en voedselveiligheid. Door de uitbraak van CoVid19 moesten we natuurlijk wel inventief zijn om met oog voor detail het kassenbouw project op afstand te kunnen begeleiden. Op afstand werken vraagt ​​extra aandacht voor alle onderdelen van het kassenbouw project. We stonden ook voor logistieke uitdagingen, maar ondanks alles zijn we erin geslaagd om alles op tijd op de verschillende locaties te krijgen”, zegt Wim van Weele, sales export manager bij Debets Schalke.

Lees hier meer over het project


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws