Diverse invloeden op resistentie tegen trips

21-02-2020    08:03   |    AgriHolland

Interacties tussen planten en insecten kunnen enorm divers en ingewikkeld zijn. Isabella Visschers vond haar promotieonderzoek dat verschillende factoren, zoals de ontwikkelingsfase van de plant, insectensoorten en omgevingsfactoren de interactie tussen paprika- en peperplanten en diverse trips soorten moduleren.

Deze bevindingen veranderen toekomstige benaderingen voor het identificeren van robuuste resistentie tegen insecten in gewassen. Isabella Visschers hoopt op donderdag 27 februari te promoveren aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Het is in het onderzoek van Visschers gebleken dat het essentieel is om rekening te houden met het ontwikkelingsstadium van de plant in het screenen van resistentie in paprika en peper. Bovendien lijkt het onmogelijk om de accessie te identificeren die in elke situatie robuuste resistentie biedt. Het ontwikkelen van gespecialiseerde cultivars die geschikt zijn voor het telen in specifieke geografische regio's, kan kostbaar zijn, maar is essentieel voor de duurzame productie van paprika's en andere gewassen in de toekomst.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Abc westland breidt uit

Hines abc westland breidt in 2020 en 2021 het bedrijventerrein uit met 5,5 hectare. De afgelopen jaren zijn...