Delphy bouwt locatie zachtfruitonderzoek

Delphy bouwt locatie zachtfruitonderzoek

Delphy investeert in eigen onderzoeklocaties in diverse sectoren, waaronder zachtfruit. In Horst bouwt Delphy op het terrein van het voormalige 'Aardbeienland' een hightech onderzoeklocatie voor alle gewassen in de zachtfruitsector.

Op de locatie wordt een hightech kas van 3.000m2, 1.000m2 trayveld, 1.000m2 stellingen en 1.000m2 regenkappen gerealiseerd. In de kas komen verschillende afdelingen voor het doen van onderzoek.

De nieuwe onderzoeklocatie moet de hotspot worden van de internationale zachtfruit sector. Een locatie die fungeert als broedplaats voor kennis en innovatie in zachtfruit en ook de 'huiskamer' van de sector wil zijn. Om dit te realiseren wordt op een unieke manier kennisontwikkeling en kennisverspreiding, op internationale schaal, op één locatie samengebracht. Uniek door de samenwerking met partners, de kennisdagen en andere initiatieven waar onderzoeksresultaten toegelicht en gedeeld worden.

Planning
In week 46 is Traycon gestart met het egaliseren van het terrein en de aanleg van het bassin. Inmiddels is de fundatie van de kas gestort en zal Maurice Kassenbouw de staalbouw eind dit jaar overeind hebben. Vanaf 2021 zal Cogas Zuid en Meteor Systems aan de slag gaan met de installatie en teelt-ondersteunende voorzieningen. Vanaf half maart 2021 komen de eerste planten op de buiten opstellingen. Vanaf mei 2021 is de kas klaar voor gebruik en zal de locatie halverwege 2021 volledig operationeel zijn.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie