De diepte in met Trias Westland

20-03-2019    10:39   |    Goedemorgen

Trias Westland deelt haar kennis en ervaringen rond het geothermieproject tijdens het Trias Westland Congres op 27 maart. Deelnemers gaan letterlijk en figuurlijk de diepte in.

Aan bod komen onder meer de lessons learned van de boringen, de onconventionele financieringsconstructie, de unieke aspecten van het participatiemodel en het multidisciplinaire bouwteam als model voor de realisatie van een warmtenet in een complexe omgeving. 
Tijdens het programma spreken Marco van Soerland van Trias Westland, Frank Binnekamp van Capturam, Tarek Hopman van Energie Transitie Partners, de Westlandse wethouder Leen Snijders, Rutger te Grotenhuis van Rebel Group en Ivan Das van Rabobank. Tot slot spreekt Diederik Samsom over de warmtetransitie en geothermie. In de middag zijn er verdiepingssessies gepland over de verschillende onderdelen van het project. 
Het congres is toegankelijk voor kwekers, (glastuinbouw)ondermers en beleidsmakers met interesse in (de toepassing) van aardwarmte projecten. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Trias Westland
Met een onderzoeksboring op 4 km en een geothermieproject op 2,3 km diepte heeft Trias Westland zich als innovatief geothermieproject ingezet om het aanwezige potentieel aardwarmte in de Trias-laag beschikbaar te maken voor zo veel mogelijk Westlandse glastuinbouwondernemers. Het eerste idee ontstond zeven jaar geleden en inmiddels is dit idee vertaald naar een vruchtbare samenwerking tussen initiatiefnemers, financiers, partners, 48 Westlandse glastuinbouwbedrijven en Royal FloraHolland. Daarbij vond een experimentele diepteboring plaats en inmiddels is een warmtenet in aanleg.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

B(l)oeiend!

Onze collega Jolanda krijgt steeds meer fans op haar Instagram-account. En wij snappen wel waarom. Onlangs plaatste ze deze foto van een...

LinkedIn: De zomer is begonnen

Afgelopen vrijdag werden op het Museumplein in Amsterdam zonnebloemen uitgedeeld om de start van de zomer te vieren. Op LinkedIn blikt...