De 5 allergrootste ergernissen op werk

21-11-2017    09:32   |    AD

Wanneer een groep mensen met elkaar samenwerkt, ontstaan er ongetwijfeld ergernissen. Waar ergert de werkende Nederlander zich het meest aan? Het AD zette de 5 grootste ergernissen op een rij.

Lilian Woltering, deskundige op het gebied van zakelijke omgangsvormen, heeft onderzoek gedaan naar ergernissen op de werkvloer. In totaal ondervroeg ze 500 kandidaten naar hun werkomstandigheden en persoonlijke frustraties op de vloer. De lijst met 'Vijf Grootste Ergernissen' op de werkvloer ziet er zo uit:

1. Telefoon gebruiken tijdens vergaderingen of gesprekken
Met stip op 1 staan de mensen die hun telefoon gebruiken tijdens vergaderingen of gesprekken. Dat is onbeschoft en irritant, met name als jij een verhaal aan het houden bent in een meeting. Het is storend als mensen iets anders aan het doen zijn: alsof de spreker niet belangrijk is.

2. Mensen die hun afspraken niet nakomen
Het is bijzonder lastig werken en plannen wanneer een afgesproken deadline niet wordt gehaald. Mocht je het aan zien komen, communiceer dan tijdig wanneer dit het geval gaat zijn en wat de stand van zaken is.

3. Roddelen
Een roddel of slinkse grap over collega’s kan zeer verkeerd vallen, en veel meer schade aanrichten dan je in eerste instantie zou denken. Natúúrlijk roddel jij nooit, maar gek genoeg zal iedereen dat beweren. En toch gebeurt het…

4. Het eindeloos cc’en van irrelevante mensen in je mails
Deze ergernis is duidelijk. Veel te veel onzinnige adres-informatie bij de kettingmails die iedereen in de werkgroep ontvangt. Dit is wellicht bedoeld om je in te dekken en te zorgen dat iedereen van de hoed en de rand weet, maar dat maakt het niet altijd duidelijker.

5. Te laat komen
Je hebt te laat komen en te laat komen. Dat kan iedereen gebeuren. Maar: het is belangrijk hoe je hiermee omgaat. Als je niets laat weten en een uur te laat verschijnt op een belangrijke vergadering, is dat een ander verhaal dan wanneer je goed communiceert als je iets later bent en na een kwartiertje binnen komt wandelen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LinkedIn: Brinkman bouwt in Venlo

Royal Brinkman bouwt een nieuwe vestiging in Venlo. Eén van de vele signalen dat het tuinbouwgebied rondom Venlo een enorme vlucht aan het...

'Tuinen Bij' Holland Strelitzia

Wij mochten weer even komen tuinen. Dit keer in Zevenhuizen bij Holland Strelitzia, je weet wel die mooie papegaai bloemen. Nu nog vol in de...