Coulanceregeling bij niet voldoen aan 100% Digitaal

27-11-2020    10:31   |    Royal FloraHolland

Samen met kwekers, agenten, kopers en softwareleveranciers werkt Royal FloraHolland dit jaar ontzettend hard om eind 2020 alle directe transacties volledig digitaal via Floriday te laten verlopen. Klanten die op 1 januari 2021 nog niet gereed zijn om 100% Digitaal te handelen voor de directe transacties, kunnen gebruik maken van een tijdelijke coulanceregeling tot en met uiterlijk 31 maart 2021.

Deze coulance is gericht op kwekers, kopers en agenten die op dit moment nog wachten op de koppeling met hun softwarepakket of op partijen die reeds 100% Digitaal werken maar de tegenpartij nog niet. De aanvraag voor deze coulanceperiode verloopt via de softwareleveranciers.

Floriday heeft in het derde kwartaal de ontwikkelfase voor 100% Digitaal afgerond. Alle essentiële functies om via Floriday de directe stromen af te handelen zijn beschikbaar op het platform en in de API-koppeling. Steeds meer kwekers en kopers maken hier al gebruik van voor hun directe transacties. De meeste softwareleveranciers zijn bezig met de uitrol van de koppeling met Floriday bij kwekers en kopers. We zien dat diverse softwareleveranciers nog niet lang genoeg beschikken over de API-koppeling die Floriday beschikbaar heeft gesteld en meer tijd nodig hebben om de uitrol bij hun klanten te kunnen voltooien. Met nog een maand in het vooruitzicht beschikken daardoor nog niet alle kwekers en kopers over een werkende koppeling tussen hun software en Floriday. Kwekers en kopers die hier nog op wachten kunnen om deze reden gebruik maken van de coulanceperiode tot en met uiterlijk 31 maart 2021. Na die datum worden de tarieven op het gebruik van de Connect EAB hoger. Uiteindelijk gaat de Connect EAB verdwijnen.

David van Mechelen, CFO Royal FloraHolland: "100% Digitaal blijft topprioriteit voor Royal FloraHolland. Alleen door op grote schaal als sector digitaal samen te werken kunnen we de efficiency in de sector verhogen en de krachtige positie van de Nederlandse sierteelt behouden. We zijn goed op weg, er wordt hard gewerkt en zien ook dat veel partijen nog niet alles op tijd gereed kunnen hebben. Ons uitgangspunt is om als sector geheel te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. We willen ook voorkomen dat bedrijven, ondanks hun inspanningen voor 100% Digitaal, na 1 januari 2021 geen gebruik kunnen maken van verrekening via onze marktplaats. Dat is balanceren en daarin hebben we zeer zorgvuldig afstemming gehad en onze afwegingen gemaakt. Als uitkomst hiervan stellen we deze tijdelijke coulanceregeling beschikbaar. We zetten met de hele sector alles op alles om de komende maanden alsnog 100% van de directe transacties via Floriday te laten verlopen. Het geeft veel vertrouwen dat alle marktpartijen hier volop mee bezig zijn".


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Areaal Gina gegroeid

Het areaal van het rode paprikaras Gina is wederom gegroeid, zo laat Syngenta Vegetable Seeds weten. "Er staat...