Column: 'Langere tijd leven met corona'

21-10-2020    10:42   |    Albert van der Burg

Op de website van Glastuinbouw Nederland is een column geplaatst van Albert van der Burg, arbeids- en veiligheidsdeskundige bij Stigas. In de nieuwsbrief van Goedemorgen publiceren wij de column nogmaals.

Stigas helpt ondernemers en werknemers om gezond, veilig en duurzaam te werken. Het is een van de aanbieders die actief zijn in de glastuinbouw en ondernemers kunnen ondersteunen bij het verzuimbeleid, onder andere met een arbeidsdeskundig onderzoek. Glastuinbouw Nederland is (bestuurlijk) betrokken bij Stigas. Albert van der Burg is preventieadviseur en arbeidsdeskundige en zeker tijdens de huidige coronacrisis een belangrijk aanspreekpunt voor ondernemers in de glastuinbouw. Onderstaand zijn visie op de actualiteit rondom corona en arbeid.

Uiteenlopende vragen
Het zijn bijzondere tijden in deze coronacrisis. Nieuwe woorden stapelen zich op waarvan de ‘1,5 meter samenleving’ misschien de mooiste is met de hoogste woordwaarde. Het woord geeft ook het beste weer wat we allemaal op de werkvloer doen om het coronavirus te verslaan.
Stigas is als kennisinstituut vanaf het begin van de crisis betrokken bij het adviseren in het nemen van maatregelen om besmettingen op bedrijven te voorkomen. Van verschillende kanten word ik gebeld met uiteenlopende vragen. Soms zijn het hele specifieke vragen die gericht zijn op het inrichten van de werkplekken, maar ook een algemene vraag als ‘Hoe moet ik  goed mijn handen wassen.’ Wel fijn om het handen wassen, zoals we dat op de kleuterschool ooit hebben geleerd, toch weer even te kunnen ‘opfrissen’.

Herhaling
De kracht van de boodschap zit in de herhaling. We zullen langere tijd moeten leven met het coronavirus. Wij kunnen wel klaar zijn met het virus, maar het virus is nog niet klaar met ons.
Samen (premier Rutte hoor ik op mijn schouder influisteren) zullen we ons hier toch doorheen moeten. Laat Stigas er nou zijn om werkgevers te ondersteunen bij het nemen van coronamaatregelen. Ik hoor het graag (albert.van.der.burg@spam-protectstigas.nl).


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws