Chemische additieven effectief tegen biofilm

10-07-2020    09:17   |    Glastuinbouw Waterproof

In de afgelopen 2,5 jaar onderzochten Wageningen University & Research en KWR vijf methoden die bedoeld zijn om biofilm in irrigatieleidingen te bestrijden. De proeven vonden plaats in een zelf ontwikkelde proefinstallatie.

De onderzoekers stellen vast dat de twee op chemicaliën gebaseerde methoden duidelijk hoger scoorden dan drie fysisch/mechanische technieken waarbij niets aan het water wordt toegevoegd.

Hoge verwachtingen
“Verrassend”, zegt onderzoeker Jim van Ruijven van Wageningen University & Research over de uitkomst van het project ‘Aanpak biofilm’, waarvoor vijf toeleveranciers materialen en middelen beschikbaar stelden. “Alle partijen hadden hoge verwachtingen hun eigen methoden, die hun waarde in andere situaties stuk voor stuk bewezen zouden hebben. In onze tuinbouwsetting echter boekten drie methoden onvoldoende resultaat. Dat kunnen we voor een deel goed verklaren. Hoopgevend is in elk dat twee methoden die al op grote schaal toepassing vinden, zeer effectief bleken. Biofilm is daarmee goed onder controle te houden.”|

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws