Challenge: ‘Ik eet Zuid-Hollands’

04-10-2018    10:25   |    Goedemorgen

Hoeveel Zuid-Holland zit er in je dagelijkse maaltijd? Dat is de uitdaging die de provincie Zuid-Holland voor de komende tien dagen uitgeroepen heeft.

Met de challenge ‘Ik eet Zuid-Hollands’ worden inwoners uit Zuid-Holland uitgedaagd om alleen uit de eigen provincie te eten. Door voedsel van dichtbij te eten, zijn er minder schakels nodig tussen producent en consument en minder CO2. Daarvoor moet wel de voedselketen op de schop, vinden gedeputeerde Han Weber en Drees Peter van den Bosch van de Voedselfamilies. “Zuid-Holland heeft het in zich. De provincie is voedingsbodem van vele soorten groenten, fruit, aardappelen, granen, eieren, vlees en zuivel", licht Han Weber de plannen toe. Omdat Zuid-Holland een dichtbevolkte provincie is, is er ook een enorme afzetmarkt. In 30 proeftuinen is de afgelopen twee jaar al gewerkt aan de opzet van een regionale voedselketen. 

Challenge
De challenge duurt van 5 tot en met 15 oktober. De bedoeling is dat je je bord vult met minstens 80% producten uit Zuid-Holland. Je ervaringen en foto’s deel je op social media met de hashtag #ikeetzuidhollands.


Na de challenge is er op donderdag 18 oktober de Oogstdag Duurzame Landbouw waar de pioniers  hun verhaal doen over de proeftuinen. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LinkedIn: Brinkman bouwt in Venlo

Royal Brinkman bouwt een nieuwe vestiging in Venlo. Eén van de vele signalen dat het tuinbouwgebied rondom Venlo een enorme vlucht aan het...

'Tuinen Bij' Holland Strelitzia

Wij mochten weer even komen tuinen. Dit keer in Zevenhuizen bij Holland Strelitzia, je weet wel die mooie papegaai bloemen. Nu nog vol in de...