Blog: Polarisatie

Blog: Polarisatie

Een weblog van Dico Drost. Hij is verantwoordelijk voor Horticultureonline.nl, een concept om (kleine) zelfstandige verkopers en kwekers te helpen in de online-verkoop. Dico schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Deze week komen er veel berichten voorbij welke elkaar tegenspreken. Donald Trump geeft aan dat het nog nooit zo goed gegaan is met Amerika terwijl Greta Thunberg een dramatisch beeld schetst. De baas van 'De Nederlandse bank' geeft onze economie een negen. Van dezelfde bank komt een dag later cijfers dat 1 op de 7 Nederlanders nog geen 2000,- euro reserve op de bank heeft. Tevens groeit het aantal daklozen enorm snel.  Een stapje dichter bij huis lees ik dat we weer gaan beginnen met 'Tomorrow plant'. 'Wegens enorm succes' werd er gepubliceerd. De praktijk liet dinsdag 28 januari weer eens zien dat er maar bar weinig verkocht is met dit concept en je absoluut niet kunt spreken van een succes.

Op geen van bovenstaande cases heb ik enige invloed. Moet ik me hier druk over maken? Gelukkig ben ik vrij om deze blog te schrijven en misschien zet ik iemand aan het denken.

Deze week was er een interview op de radio met iemand die crimineel geld opspoort. Als je geld wilt verdienen, hierin zit het grote geld.  Wereldwijd gaat er zo'n 650 miljard crimineel geld rond. Wanneer hiervan 10% gevorderd wordt zouden we veel problemen in de wereld kunnen oplossen. En ook hier is er de keuze tussen twee kanten van de medaille.  

Wat ik zag gebeuren is dat iemand een zakelijke rekening heeft bij een bank. Er waren wat veranderingen in de onderneming en zonder dat de bank hiervan op de hoogte gebracht was kwam er een mail met een aantal vragen waarvan je jezelf afvraagt, waar bemoeien jullie je mee. Weet je waar de mensen van de bank mee geconfronteerd worden qua wetgeving dan is het te begrijpen dat zij alles doen om overal van op de hoogte te zijn. Echter ben je, met alle goede bedoelingen, aan het ondernemen en valt de toon van het geschrevene niet goed dan kunnen er vervelende situaties ontstaan.

Een minder duidelijk voorbeeld van 'polarisatie' is het voedselprobleem. Hier in Nederland hebben we voldoende voedsel. Wel is het een hele strijd om de juiste voeding te herkennen en de verleiding van de ongezonde dingen te weerstaan maar dat is een ander punt. Echter zijn er hele grote delen op de wereld waar voedsel echt een probleem is en gaat worden. Er zijn vele artikelen die dit probleem weerleggen en wetenschappelijk aantonen dat dit een veel groter probleem gaat worden. Deze artikelen krijgen vaak niet de aandacht die zij nodig hebben maar we hoeven niet zo ver van huis om de problemen te ondervinden. De gele hesjes in Frankrijk geven de problemen al behoorlijk aan. Daar is echte armoede onder de boeren.

Nu ben ik van nature positief en besef me dat overal een oplossing voor te vinden is maar we krijgen te maken met behoorlijke issues. Of het om onze Hortisector gaat of om grotere zaken, de uidagingen zijn er. Polarisatie is hierbij geen hulpmiddel maar een situatie die ontstaan is door gebrek aan draagvlak, afstemming en informatie ofwel de juiste kennis.
     
 



Bron: Dico Drost

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie