Minder telers op open dag AH

30-03-2017    09:55   |    Ellis Langen

Dit keer doen er zo'n 13 glastuinbouwbedrijven mee aan de Albert Heijn Buitendag op maandag 17 april, Tweede Paasdag. In 2016 deden er nog zo'n 20 glastuinbouwbedrijven mee. Er doen zes tomatenbedrijven mee, drie telers van aardbeien en drie siertelers.

Aan de AH Buitendag doen verschillende toeleveranciers van Albert Heijn mee. Deze zijn onderverdeeld in de categorieën: veeteelt, bloemen (en planten en bomen) en groenten en fruit, zuivel (kaas, melk en eieren) en leverancier. Op deze website zijn de deelnemende bedrijven te vinden.

In de categorie bloemen (planten en bomen) doen 3 bedrijven mee: bloemen-en plantenproducent Meko Hulsebosch BV uit Hillegom (narcissen, gladiolen, pioentulpen, violen en perkplanten), Kwekerij Baas uit Ens waar violen, perkgoed, bolchrysanten en kerststerren voor de Albert Heijn worden gekweekt en het bedrijf J.M. van Berkel B.V. uit Hillegom. Die laatste is leverancier van tulpen, alliums, gladiolen en ornithogalum.

18 groente- en fruitbedrijven
In de categorie Groente en fruit zijn 18 bedrijven te bezoeken: De broers Eric & Hans en neef Gerard Vereijken in Someren met hun tomatenbedrijf, Pippel Bramen B.V. in Haaften, AK Champignons BV in Hoenzadriel, aardbeienbedrijf BerryWorld van teler Arnoud van Asseldonk uit Sprang – Capelle, Gebr. Bos uit Made waar tomaten van het ras Arvento worden gekweekt, Growing Healthy Vegetables - van Wingerden uit Barendrecht teelt onder andere (winter)postelein en raapstelen, K. van der Burg met zijn tomatenkwekerij in Berkel en Rodenrijs waar Romatomaten worden geteeld, Timmerman-Bergen Swager uit Sint Pancras (witte kool, rode kool, spitskool, diverse slasoorten en paksoi), Fredo Smit uit Swifterbant (sjalotten), de aardbeienkwekerij van Th. van Gennip uit Aarle-Rixtel, tomatenkwekerij J. en P. Ammerlaan uit Sexbierum, Greenhouse Dili uit Berlikum (fijne trostomaat), Hameno B.V. uit Sexbierum (witloftrekkerij), A.C. Hartman uit Sexbierum (komkommers, paprika’s, tomaten en aubergines), Jonkergouw uit Schaijk (bospeen en prei), Verkuijlen Groente en Fruit uit Heeswijk-Dinther (asperges, aardbeien en kersen), Voet Champignons / Banken Champignons in Volkel en Tuinbouwbedrijf Claasse in Erp (asperges en bleekselderij).  

Voor deelname moeten consumenten zich vooraf inschrijven, meestal is dat mogelijk voor twee tijdvakken, van 11.00-13.00 of van 14.00-16.00. Bij iedere locatie kunnen er een bepaald aantal inschrijvingen gedaan worden per tijdsvak. Zodra een tijdsvak vol zit, is het niet mogelijk meer om bij deze locatie in te schrijven. Sponsoren van deze Albert Heijn dag zijn Perla (koffie), Delicata (paaseitje) en Struik (soep).

Na Kom in de Kas
In 2012 organiseerde Albert Heijn haar eerste open dagen bij haar toeleverende boeren en tuinders, toen in het kader van het 125 jarig bestaan. De eerste open was toen in augustus. Ook in 2013 waren er open dagen van Albert Heijn, toen in september. In 2014 en 2015 organiseerde Albert Heijn geen open dagen. Vorig jaar werd tot ergernis van de organisatie van Kom in de Kas de open dag net het weekend van Kom in de Kas gehouden. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Zomerse Cumelo is er weer

Goed nieuws op een warme dag als deze: de Italiaanse Cumelo – van uitstekende kwaliteit - is er weer, zo laat...