Addenda gaat voor duurzame labels

11-01-2019    10:02   |    Goedemorgen

De Campanula en Hebe van Addenda worden komend jaar gelabeld met duurzame labels. De telersvereniging koos afgelopen jaar om zich nog meer te richten op duurzaamheid en zocht naar duurzame verpakkingsmaterialen.

Waar Addenda voorheen labels had van Polypropoleen, gaan zij in 2019 over op 100 procent afbreekbare labels. Het biodegradeerbare materiaal van de labels bestaat voor het grootste gedeelte uit cellulose. Het materiaal is FSC-gecertificeerd en volledig hernieuwbaar. De biobased coating aan beide zijden zorgt ervoor dat de labels waterafstotend zijn. Daarnaast is het goed te recyclen in de bestaande afvalstromen, waardoor er geen kostbare grondstoffen verloren gaan. Addenda houdt er ook rekening mee dat voor het maken van biobaas materialen minder energie gebruikt wordt en de CO2-uitstoot lager is. 

Plantpaspoort
De duurzame labels hebben een vernieuwde uitstraling en zijn alvast voorzien van het nieuwe plantpaspoort (conform Plantgezondheidsverordening 2016/2031/EG). De voorraad oude labels wordt komend jaar nog opgemaakt en dus worden beide labels door elkaar gebruikt. 


Reacties (2)

Robert Heikens at 28.05.2019

Helemaal eens met het verhaal van Bart, wel moet er extra aandacht zijn voor de overlast die een dergelijke productie kan veroorzaken, het simpelweg ombouwen van een 20.000 m² kasje naar Cannabis is kort door de bocht. Je ziet dat dit in Noord Amerika ook niet het gewenste resultaat heeft. Een andere optie is om voor een stuk veredeling of opkweek te kiezen, er vallen dan een aantal nadelen af. Vooralsnog is dit ook nog niet toegestaan zonder ontheffing.

Arie Bouma at 31.05.2019

Laten we denken in kansen en mogelijkheden in Nederland. In plaats van gevaren, onmogelijkheden, overlast. Ik weet dat we hier heel errug goed in zijn. Maar het brengt je niet ver!

Reageer op dit bericht

Meer nieuws