Nominaties Greenovation Awards bekend

02-11-2018    09:06   |    Goedemorgen

Royal FloraHolland wil verduurzaming in de keten stimuleren en reikt daarom voor de tweede maal de ‘Greenovation Awards’ uit op de Trade Fair Aalsmeer. De vakjury heeft de nominaties bepaald in de categorieën ‘Best Concept’ en ‘Best Article’.

De meeste nominaties hebben te maken met ontwikkelingen in verpakkingsmaterialen voor bloemen en planten. Steeds vaker worden papier, karton en afbreekbare biomaterialen gebruikt als alternatief voor plastics. De jury is blij dat zoveel bedrijven werk maken van verduurzaming. Volgens de jury bieden verschillende inzendingen de kans om door te ontwikkelen tot totaalconcepten voor teelt en verpakking van bloemen en planten.
Genomineerd in de categorie 'Best Article' zijn Ter Laak Orchids met Authentic Orchids, Van der Arend Tropical Plantcenter met Nature's Chance, Leerdam Orchids met Root16, Lily Company met Planet Proof leliebollen en Zentoo met composteerbare bloemenhoezen. De genomineerden in de categorie 'Best Çoncept' zijn Van der Velde Waterplanten met Ecoworld, Ovata met Because we care, Handelskwekerij Ubink met Fair Flora. 
De vakjury bepaalt 50 procent van de eindbeoordeling. Bezoekers op de eerste beursdag en op de familie-avond bepalen de andere 50 procent van de einduitslag. De nominaties worden op de beurs gepresenteerd in het Royal FloraHolland House. Daar vindt donderdag 8 november om 13.00 uur ook de uitreiking van de Awards plaats door Steven van Schilfgaarde (CEO Royal FloraHolland).
Vorig jaar ging de prijs naar Greenbalanz (zie foto). 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...