Blankenburgtunnel uitkomst vervoerders vers

19-07-2018    08:59   |    Goedemorgen

Westlandse ondernemers springen een gat in de lucht. De Raad van State heeft besloten dat de Blankenburgtunnel mag worden aangelegd. Op 1 september beginnen de werkzaamheden aan de verbinding tussen de A15 en de A20. Dat scheelt uren voor het vervoeren van versproducten.

Het Agrologistieke Cluster, bestaande uit zes bedrijventerreinen in Westland, springt een gat in de lucht na het horen van de uitspraak. Verlichting van de verkeersdruk is zo nodig, zeggen de ondernemers.

De transporteurs van versproducten incalculeren nu een uur tijdsverlies, maar dat verliezen ze vaak al in Westland of in Rotterdam. En dat terwijl de haven van Rotterdam en de Westlandse tuinbouw zo verschrikkelijk belangrijk zijn voor de Nederlandse economie.

Dit alles betekent nu dat Rijkswaterstaat ten westen van Rotterdam een nieuwe weg kan aanleggen die de A15 verbindt met de A20. Een deel van het traject wordt als tunnel uitgevoerd. Volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is de verbinding nodig om de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio en het Westland te blijven garanderen en de economische groei in het gebied te stimuleren. Tegenstanders verzetten zich al jaren tegen de nieuwe route. Onder meer de gemeente Midden-Delfland vreest aantasting van natuur in het gebied.

Tegen het zogenaamde tracébesluit waren dan ook verschillende bezwaarmakers in beroep gekomen, waaronder Natuurmonumenten, het Actiecomité Blankenburgverbinding Nee, de Stichting A4 met Vaart en omwonenden. Volgens de tegenstanders had de minister meer alternatieven moeten onderzoeken. Zij vinden dat de minister zich in een te vroeg stadium heeft geconcentreerd op de Blankenburgverbinding en daarbij andere oplossingen niet serieus heeft genomen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LinkedIn: Brinkman bouwt in Venlo

Royal Brinkman bouwt een nieuwe vestiging in Venlo. Eén van de vele signalen dat het tuinbouwgebied rondom Venlo een enorme vlucht aan het...

'Tuinen Bij' Holland Strelitzia

Wij mochten weer even komen tuinen. Dit keer in Zevenhuizen bij Holland Strelitzia, je weet wel die mooie papegaai bloemen. Nu nog vol in de...