Biomassa tuinbouw als grondstof bouwsector

15-11-2019    10:02   |    Glastuinbouw Nederland

Tijdens de bijeenkomst ‘Building Business with Biomass Heroes’ van Bio Treat Center en Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN), die vorige maand werd georganiseerd, stond de verbinding tussen de tuinbouw en de bouwsector centraal. Hoe kan bio-massa uit de tuinbouw doorbreken als belangrijkste grondstof voor de bouw? Diverse sprekers lieten hun licht schijnen op het thema.

In acht pitches presenteerden bedrijven hun innovatie waarmee zij biomassa al met bouw verbinden. Conclusie: biomassa is de grondstof voor de bouw; niks duurzaam dromen maar de woning van morgen.

Tuinbouw is er klaar voor
Sjraar Hoeijmakers, voorzitter TOP ZUID, schetste een beeld van een innovatieve sector die continu bezig is met het bedenken en realiseren van duurzame oplossingen. “Het slim omgaan met reststromen en het waar mogelijk valoriseren naar een hoogwaardig product is een belangrijk aandachtspunt in de tuinbouw. Het lijkt eenvoudig. Er is een enorme hoeveelheid biomassa die in potentie een bron voor tal van materialen is, maar de realiteit is dat we nog steeds gebruikmaken van traditionele afzetkanalen die tegen hun maximale verwerkingscapaciteit aanlopen.”

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Al aangemeld voor Ranking?

Onze collega's van KAS organiseren een nieuwe editie van telersverkiezing Ranking the Grower, waarbij wordt...

Instagram: Sneeuw?

Bij Schenkeveld Tomaten begint het inmiddels aardig op kerst te lijken. Het heeft zelfs al gesneeuwd. Hoe dat...

Rosalink verlaat DFG

Erik Bruine de Bruin, algemeen directeur van Rosalink, koopt als mede-aandeelhouder de meerderheid van...