'Betere monitoring door Deltatrap en feromonen'

'Betere monitoring door Deltatrap en feromonen'

ACTUEEL HORTI THEMA - Telers kunnen meer uit de monitoring van plagen halen door gebruik te maken van diverse soorten feromonen. Dat zei Eric Kerklaan van HortiPro vanochtend op Paprika Tasty Radio.

Feromonen, zoals PheroDeixis en PheroThrips, worden gebruikt bij het identificeren, signaleren en monitoren van verschillende plagen in de kas. Door feromonen in te zetten, in combinatie met de Deltatrap (zie foto onder) kun je in de kas nauwkeuriger monitoren en dus sneller ingrijpen indien nodig. "Gebruik de Deltatrap in combinatie met een soort specifiek feromoon. Hierdoor worden mannelijke insecten naar de val gelokt. Ze vliegen naar binnen, raken vermoeid en blijven plakken aan de lijmplaat. Bij controle van de vallen is eenvoudig te controleren of er vlinders of motten in de val aanwezig zijn. Hier kan men dan op tijd en op de juiste manier op anticiperen", aldus Kerklaan

Op Paprika vertelde Erik Kerklaan verder hoe feromonen precies werken en wat de meerwaarde is. Ook Jürgen Brokelman van HortiPro en Richard van Spronsen van Van Iperen werden in de uitzending gebeld om hun ervaringen te delen.

Wil je het volledige gesprek terugluisteren, ga dan naar goedemorgen.podbean.com.


Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie