BASF voltooit overname groentezaden van Bayer

17-08-2018    08:24   |    Goedemorgen

Vandaag rondt BASF de overname af van Bayer’s wereldwijde groentezaden business, die hoofdzakelijk opereert onder het merk Nunhems®. Door deze transactie wordt er een bedrijf met een brede naamsbekendheid en een succesvolle staat van dienst toegevoegd aan de portfolio van BASF.

De verworven groentezaden business van Nunhems bestaat uit 24 gewassen en ongeveer 2600 variëteiten. Daarnaast omvat het succesvolle en sterke veredelings– en onderzoekstechnieken met meer dan 100 unieke veredelingsprogramma’s in meer dan 15 gewassen. De groentezaden business is breed vertegenwoordigd in Nederland, met onder andere het hoofdkantoor, de wereldwijde support staff en het research center in Nunhem.

 

De toevoeging van de groentezaden business verbetert BASF’s wereldwijde aanbod voor boeren en tuinders. Het versterkt BASF’s zadenplatform en complementeert het recentelijk uitgebreide Agricultural Solutions portfolio dat bestaat uit: zaden, traits, chemische en biologische gewasbescherming, bodemverbeteraars, plantgezondheid, ongediertebestrijding en digital farming.

 

Met deze closing rondt BASF de overname af van een omvangrijk aantal activiteiten en bedrijfsonderdelen, met een gecombineerde omzet van € 2,2 miljard in 2017, die Bayer moest desinvesteren in het kader van de overname van Monsanto. De all-cash verkoopprijs bedraagt in totaal € 7,6 miljard, onder voorbehoud van aanpassingen ten tijde van de closing.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws