Axia zet vol in op Macxize

22-07-2021    10:54   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Axia werkt hard aan het ontwikkelen van tomaten met een blijvend goede smaak, maar om tomaten meer aantrekkelijk te maken voor kinderen, wordt ook aan zoetere varianten gewerkt.

Dat lieten CEO Alois van Vliet (foto links) en Sales Lead Cees Kortekaas (foto rechts) van Axia Vegetable Seeds vanochtend weten op Paprika Tasty Radio. Zij waren te gast in het kader van het actueel horti thema Veredeling groente. Van Vliet en Kortekaas vertelden over de activiteiten van Axia Vegetable Seeds, met speciale aandacht voor de nieuwe grove trostomaat Macxize.

Het ras is een jointless grove trostomaat met een sterk, open generatief gewastype. "In vergelijking met de standaard in de markt heeft Macxize een hogere productie. Daarnaast geeft de plant makkelijke grove vruchten. De tomaat heeft ook een vlottere en betere zetting dan soortgelijke tomaten in de markt", aldus Kortekaas.

Axia Vegetable Seeds zet dan ook vol in op Macxize, al wordt ook gewerkt aan andere tomatensoorten. De kindermarkt is daarbij interessant, gaf Van Vliet aan. "We kijken nadrukkelijk naar zoetere tomaten met meer lycopeen die aantrekkelijk zijn voor jonge consumenten en zijn ook bereid om daarin te investeren. Maar dan moet de teler daar ook een meerprijs voor terug kunnen krijgen."

Heb je het gesprek gemist? Luister de hele uitzending later vandaag terug via goedemorgen.podbean.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hortispoor gelanceerd

Hortispoor is de nieuwe naam voor de vertrouwde lijn met sporenelementen van Van Iperen, aangevuld met een...