Awards voor Koppert, Ridder en Grodan

11-06-2019    11:02   |    Goedemorgen

Koppert Biological Systems, Ridder Growing Solutions en Grodan zijn vanochtend in de prijzen gevallen bij de opening van GreenTech.

Koppert Biological Systems won de Innovation Award voor de scout-app Natutec Scout. De app telt en identificeert plaaginsecten op de vangplaten. Concreet betekent dit dat de teler met de smartphone foto’s maakt van de Horiver vangplaten in de kas, waarna de app de insecten - met behulp van slimme technieken als beeldherkenning via machine learning - automatisch telt en identificeert. 

Ridder Growing Solutions ontving een Sustainablility Award voor de NoNa+, een selectieve natriumverwijderaar. Het is de eerste kostenefficiënte oplossing voor industriële natriumverwijdering, die schadelijke natriumgehalten uit drainwater verwijdert en emissievrije teelt mogelijk maakt dankzij een unieke combinatie van selectieve membraan- en elektrodialysetechnologie.

Grodan won tot slot de Concept Award voor e-Gro, een nieuw digitaal platform dat relevante data verzamelt en vertaalt naar een teeltadvies. Het platform wordt momenteel getest en verbeterd en moet telers helpen met precision growing. 

(Foto: Koppert Biological Systems)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

HortiSoccer bij Starbucks?

Zijn de posters van HortiSoccer nu ook al verkrijgbaar bij Starbucks? Nee, dat niet. Maar je komt ze wel overal tegen. Want niet alleen de...

Blog: 'Een teken van respect!'

Een weblog van Hans Ligtenberg. Hij is oud-docent Groene bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland in Delft en als vrijwilliger actief bij...