Teler bedreigd om huisvesting Polen

11-01-2021    11:03   |    WOS

Bewoners in De Lier zijn fel tegen een nieuw plan om daar een polenhotel voor bijna 700 arbeidsmigranten te bouwen. De weerstand in het dorp is bij sommigen zelfs zó groot, dat kweker Paul Franssen al maanden bedreigd wordt, met vorige week brandstichting als hoogtepunt. "Het is wachten tot er écht slachtoffers vallen", zegt hij tegenover de WOS.

Het begint afgelopen zomer met de eerste bekladdingen met graffiti op zijn kas. In grote koeienletters staat er: 'Geen Migranten'. "Ik dacht dat het daarbij zou blijven", vertelt Franssen (60), nu nog eigenaar van orchideeënkwekerij Franssen. Hij heeft zijn twee hectare tellende grond verkocht aan uitzendbureau Tradiro, die er een nieuw woondorp voor 680 arbeidsmigranten op wil bouwen.

Een kansrijk plan in de soap rond de huisvesting van arbeidsmigranten. Want het complex komt aan de rand van De Lier en ligt in de buurt van uitvalswegen, waardoor de dorpse infrastructuur niet te veel belast wordt. Daarnaast krijgen bijna 700 arbeidsmigranten een plek en dat zou het in 2012 gestelde doel om 2000 bedden in Westland te realiseren, eindelijk een flinke stap dichterbij brengen. Toch is er één maar: net als bij veel van soortgelijke plannen die de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen. De buurt is het er niet mee eens.

En daar lijkt Franssen nu de dupe van. "Direct na de eerste berichten in de publiciteit, kreeg ik flink tegengas vanuit de wijk", vertelt de kweker. Hij klinkt boos, verdrietig én bang. "Want het is niet bij de bekladdingen gebleven", gaat hij verder. "Eind augustus werd ook mijn bestelbus in brand gestoken, weer een paar weken later een nitraatbom op het dak van het bedrijf gegooid. Daarna volgden stenen door de ruiten en een nep-aangifte van een wietplantage in mijn kas. De pesterijen en bedreigingen gaan steeds verder."

Lees hier verder en bekijk een item van de WOS


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws