AATERRA niet leverbaar

10-07-2020    09:42   |    Goedemorgen

Het product AATERRA heeft een belangrijke plek in de bestrijding van Pythium en Phytophthora in de teelt van glasgroenten. Door een probleem in de levering en productie van de zuivere actieve stof van AATERRA is een veilig product momenteel niet te garanderen. Hierdoor zal AATERRA voorlopig niet meer leverbaar zijn.

Het productieproces van de actieve stof en het product AATERRA is erg complex en moet voldoen aan de voor gewasbeschermingsmiddelen geldende wet- en regelgeving aangaande kwaliteit en zuiverheid. Hierdoor is de verwachting dat het product de komende 6 maanden niet leverbaar is. UPL betreurt dit ten zeerste en zal alles in het werk stellen om het product binnen 6 maanden weer beschikbaar te hebben.

Er is geen ander product beschikbaar met exact dezelfde werking als AATERRA. We adviseren de waterkwaliteit extra te monitoren op pathogenen en preventief te starten met PROPLANT wanneer problemen worden verwacht tijdens de teelt. Er is ruimschoots ervaring opgedaan met PROPLANT in de glasgroenten en het product kan eventueel worden afgewisseld met Previcur Energy.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws