5 simpele tips: wat kun je doen voor het klimaat?

08-11-2021    08:52   |    Goedemorgen

Droogte, wateroverlast en de stijging van de zeespiegel. Het zijn allemaal gevolgen van klimaatverandering. Hoe kunnen we zorgen dat het stopt? Steeds meer mensen maken zich hier druk over. Zo spraken wereldleiders er vorige week over tijdens de klimaattop COP26. Wageningen U&R geeft 5 simpele tips om zelf ook bij te dragen.

1. Verander de achtergrond van je telefoon
Wist je dat een zwarte achtergrond minder energie kost dan een witte? Je merkt het waarschijnlijk nauwelijks als je het aanpast, maar het is toch een klein beetje beter voor het milieu. En alle beetjes helpen.

2. Verspil geen voedsel
Ben je van plan om iets lekkers te kopen in de supermarkt of de kantine? Neem dan geen of minder zelf gesmeerde bammetjes mee. Zonde als je het weg moet gooien. Elk jaar gooien we in Nederland voor miljarden euro’s aan goed bruikbaar voedsel weg en dat kan minder!

3. Recycle je kleding
Toe aan een nieuwe kleding? Je kunt die broek die je al maanden niet gedragen hebt ook ruilen voor een leuk kledingstuk van een vriend(in). Of verkoop hem via een site voor tweedehands kleding. Wie weet spot je daar wel een uniek pareltje!

4. Gebruik minder plastic
Neem je je eigen lunch mee? Gebruik dan een broodtrommel in plaats van plastic zakjes. Je trommeltje afwassen is beter voor het milieu dan elke dag een nieuw plastic zakje.

5. Volg een opleiding van Wageningen University & Research
Natuurlijk wil jij ook duurzaam studeren. De WUR heeft een groene en duurzame campus die bijvoorbeeld wordt voorzien van duurzaam opgewekte energie. We hebben bovendien verschillende opleidingen die zich bezig houden met vraagstukken rondom het klimaat. Kom je bij ons studeren?


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws