24 deelnemers voor tweede autonome challenge

15-08-2019    10:01   |    Groenten & Fruit

Voor de tweede Autonomous Greenhouse Challenge van Wageningen UR zijn 24 teams ingeschreven.

In de nieuwe wedstrijd worden teams uitgedaagd om met inzet van kunstmatige intelligentie cherrytomaten te telen, zo meldt Groenten & Fruit.

De deelnemers moeten 11 september eerst via een hackathon hun kunnen in een aangereikte casus tonen om zich te kwalificeren voor de teeltwedstrijd via de autonome kas. Na de hackathon blijven 5 teams over.

Elk team dat deelneemt aan de Autonomous Greenhouse Challenge bestaat uit minstens 3 leden, waarvan minstens 1 student. De teams moeten verschillende expertises met elkaar combineren. Het doel is om binnen 6 maanden een cherrytomatenoogst te produceren met een hoog productieniveau en een hoge efficiëntie in het gebruik van hulpbronnen. Daartoe krijgen de 5 teams die zich kwalificeren de mogelijkheid om een kascompartiment te exploiteren in de kassen van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research in Bleiswijk.

De teams moeten het gewas op afstand te laten groeien, ondersteund door gemeten waarden van het kasklimaat en gewasontwikkeling en ook webcambeelden. De deelnemers zullen keuzes moeten maken met betrekking tot de besturingsinstellingen om de gewasproductie te regelen. Ze kunnen ook eigen sensoren of camera’s toevoegen om over extra informatie te beschikken. Elk team kan gegevens uit de kas koppelen aan eigen modellen om te beslissen over de besturingsinstellingen voor de volgende dag of periode.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Aanmelden Spring Fair

Voor je het weet is het weer lente! Een periode waarin consumenten hun tuin weer zomerklaar willen maken. De...