100e stakeholder 'Samen Tegen Voedselverspilling'

100e stakeholder 'Samen Tegen Voedselverspilling'

De 100e organisatie heeft zich aangesloten als stakeholder bij de stichting Samen Tegen Voedselverspilling: Zwanenberg Food Group. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de Nederlandse beweging die zich inzet om 50% minder voedsel te verspillen in 2030, een duurzaam ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties. Samen Tegen Voedselverspilling blikt in een video terug op een jaar vol inspirerende activiteiten voor een verspillingsvrij Nederland.

Tegelijkertijd telt Toine Timmermans, directeur van de stichting, af: "Nog 8 jaar te gaan voor de einddatum van ons gezamenlijke doel. Door in 2030 jaarlijks 1 miljard kilo goed voedsel binnen de keten houden, leveren we een flinke bijdrage aan de klimaatdoelen. Dit kan alleen via een systemische en op impact gerichte aanpak. En als iedereen uit het hele voedselsysteem meedoet, van producent tot consument. Het is nu tijd om te versnellen en op te schalen. Dat zoveel nieuwe stakeholders zich hiervoor willen inzetten, toont commitment en geeft extra energie!"

Veel nieuwe stakeholders in 2021
Drie jaar na de oprichting verwelkomt de stichting Samen Tegen Voedselverspilling Zwanenberg Food Group als 100e stakeholder. Dit bedrijf wil onder andere reststromen grootschalig gaan verwerken tot soepen en sauzen. Daarnaast sloten de volgende organisaties zich het afgelopen jaar aan bij de stichting: Airtender, Apeel, Compass Group, Energy Food Ingredients, FeedValid, Genson, GROWx, HAS Hogeschool, Henri, KFC, Kwaliflex, Liquidseal Fruits, Looop, MealTip, Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB),  Nijsen Company, Oranjehoen, Perfotec, Phenix, PLUS, Provincie Flevoland, Provincie Overijssel, Schothorst Feed Research, Smits Bron van Energie, Syngenta, Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ), Zero Waste Nederland en Zonvarken. Alle andere stakeholders zijn hier te vinden.

Over Samen Tegen Voedselverspilling
De stichting Samen Tegen Voedselverspilling vormt dé beweging waarin alle belangrijke initiatieven en expertise voor een verspillingsvrij Nederland samenkomen en worden versneld. Hierin werken bedrijven uit de hele keten, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties aan Sustainable Development Goal 12.3 van de Verenigde Naties om voedselverspilling met de helft te verminderen in 2030 ten opzichte van 2015. Met een gezamenlijke en systemische aanpak wil de stichting in Nederland jaarlijks 1 miljard kilo voedsel binnen de keten houden. Dragende organisaties van de stichting: Food Tech Brainport, Gemeente Meierijstad, Ministerie van LNV, Provincie Noord-Brabant, Rabobank, Voedingscentrum en Wageningen University & Research. Het werk wordt mede mogelijk gemaakt door steun vanuit de Regio Deal Noordoost Brabant.

Bekijk hier de video

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie