Volveldse voederstrategie

Volveldse voederstrategie

De nieuwe volveldse voederstrategie van Biobest zorgt voor een betere activiteit en verspreiding van Macrolophus-System in tomaten en paprika’s. De roofwantsen zullen witte vlieg daarom nog optimaler bestrijden.

“Bij Biobest streven we er voortdurend naar om de resultaten van onze producten te optimaliseren”, aldus Ines De Craecker, Product Manager Beneficials. “Onze nieuwe, verbeterde duurzame verpakking voor Macrolophus-System levert nu al een reeks tastbare voordelen op voor telers in heel Europa.”
 
“Het kartonnen doosje, dat in 2022 werd geïntroduceerd, bevat honingraatpapier om de gevoelige gevleugelde roofwants te beschermen. Daarnaast zit er in het doosje een gelformulering die de volwassen insecten tijdens het transport van water voorziet. Een hogere activiteit heeft geleid tot een betere bestrijding van witte vlieg en zorgt er tegelijkertijd voor dat de roofwantsen gemakkelijker en sneller uitgezet kunnen worden. Hiermee wordt arbeid bespaard. Bovendien is de verpakking 100% biologisch afbreekbaar, zodat ze probleemloos in het gewas kan worden achtergelaten. Hierdoor hoeven telers minder afval te verwerken.”

Volvelds bijvoeren
“De uitzetstrategie voor Macrolophus-System blijft ongewijzigd”, legt Arno Hellemons, IPM and Pollination Specialist, uit. “Bij het uitzetten, dienen telers nog steeds de middelste rij van elke kap te selecteren. Nadat het deksel is verwijderd, moet het doosje langzaam langs de rij worden bewogen, zodat de roofwantsen in het gewas kunnen vliegen. Dankzij de nieuwe verpakking is de activiteit van Macrolophus verbeterd, wat betekent dat de roofwantsen zich nu onmiddellijk over de hele breedte van de kap verspreiden. Die ontwikkeling vraagt om een aangepaste, volveldse voederstrategie.”  

“De eiwitrijke aanvullende voedselbron Nutrimac Plus versterkt de ontwikkeling van Macrolophus. Het product wordt verblazen langs de rijen waar de roofwantsen zijn uitgezet. De aanbevolen dosering is 500-1000 gr/ha/week, gedurende 4-6 weken na de eerste introductie. Daarnaast raden we aan om gedurende 6-8 weken Artemac met dezelfde dosering langs alle andere rijen te verspreiden. Hiermee kan over het hele gewas een ‘standing army’ van roofwantsen worden gecreëerd.”  

Door deze nieuwe volveldse voederstrategie te gebruiken, zullen telers de ontwikkeling van Macrolophus populaties verbeteren en de verspreiding over het hele gewas stimuleren, geeft Hellemons aan. "Dit zal leiden tot verdere verbeteringen in de bestrijding van witte vlieg in tomaten en paprika’s.”

Bekijk hier een korte video over het uitzetten en bijvoederen van Macrolophus:

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie