Start seizoen TomatoVision

Start seizoen TomatoVision

Het seizoen 2023 is begonnen in de tomaten en dus is ook Syngenta’s TomatoVision klaar voor een seizoen vol bezoekers. In TomatoVision zijn Syngenta’s bekende maar vooral ook nieuwe rassen te vinden, in zowel een belichte als onbelichte teelt. Onder de nieuwe rassen bevindt zich natuurlijk veel materiaal met ToBRFV resistentie.

Sinds de uitbraak van ToBRFV zijn Syngenta’s inspanningen bij de veredeling van tomatenrassen gefocust geweest op het creeren van een sterke resistentie in haar rassen tegen dit virus aangezien Syngenta zich zeer bewust is van de impact van ToBRFV op de teelten van haar klanten. Een meervoudige resistentie tegen ToBRFV is van belang om telers te kunnen verzekeren van een zo goed mogelijke oogst maar ToBRFV resistentie kan impact hebben op kwaliteit, houdbaarheid, smaak en andere belangrijke eigenschappen die de markt vraagt.

Geen compromis
Syngenta wil geen compromis ten aanzien van deze eigenschappen en dus werken onze onderzoekers en veredelaars hard aan het creeren van nieuwe rassen voor alle segmenten binnen het tomatenassortiment. Rassen die goede bescherming bieden tegen ToBRFV, die betrouwbaar zijn op genoemde eigenschappen en die bovendien een reeks van andere belangrijke resistenties bevatten. "Samen met u, onze klanten, verrichten we veel praktijkproeven en bundelen we kennis en inzichten. Gecombineerd met jarenlang onderzoek, laboratorium tests en bewezen technologie zoals bijv. genetische markers, resulteert dit in een reeks rassen met resistentie tegen ToBRFV om uw teelt te beschermen. De resistente rassen bieden een totaalpakket dat ervoor zorgt dat telers de verwachtingen van de markt en consumenten kunnen waarmaken."

Continu onderzoek
Het ToBRFV virus zal muteren en nieuwe virussen zullen zich aandienen. "Daarom zullen wij in de aankomende jaren, zoals u dat van Syngenta gewend bent, onze rassen verbeteren zodat we uw bedrijfsvoering helpen behouden. Op deze manier werken we succesvol samen. Harvesting progress, together!"

Voor wie op zoek is naar betrouwbare rassen in zijn of haar tomatenassortiment is een bezoek aan TomatoVision een must, zo laat Syngenta weten. "Een afspraak is snel en makkelijk gemaakt via uw contactperso(o)n(en) bij Syngenta. TomatoVision is te vinden aan de Coldenhovelaan 3, 3155 RC te Maasland."

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie