BASF Vegetable Seeds neemt veredelaar over

BASF Vegetable Seeds neemt veredelaar over

BASF Vegetable Seeds en ASL, een van de meest innovatieve meloenveredelaars ter wereld, hebben de overname van ASL door BASF afgerond. Voordat de details van de overname werden uitgewerkt, werkten de twee bedrijven al meer dan dertig jaar met succes samen.

De transactie met het particuliere Franse bedrijf uit de buurt van Avignon heeft betrekking op alle aspecten van de huidige activiteiten van ASL, inclusief zaadproductie, intellectuele eigendomsrechten, kiemplasma, faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling, en personeel.

Met deze overname zal BASF nieuwe innovatieve concepten voor gezonde en smaakvolle meloenen kunnen blijven ontwikkelen, die kunnen bijdragen tot de loyaliteit van de consument aan onze partners in de waardeketen. "De overname van ASL versterkt onze marktpositie en creëert nieuwe groeikansen voor ons assortiment hybride meloenzaden dat onder het Nunhems®-merk op de markt wordt gebracht", aldus Maximilian Becker, Senior Vice President van BASF Vegetable Seeds. "Met de expertise en kennis van onze nieuwe collega's kunnen we een bredere en meer innovatieve meloenpijplijn aanbieden aan onze partners in de waardeketen en consumenten."

ASL is gespecialiseerd in meloenen met oranje vruchtvlees zoals Cantaloup en Charentais, waaronder de succesvolle rassen Magenta, Red Falcon, Torum, Bernini en Golden Cantaloup, voor de belangrijkste markten wereldwijd. De faciliteiten voor zaadproductie en veredeling nabij Avignon worden nu geïntegreerd in het huidige netwerk van BASF, dat bestaat uit 23 veredelingsstations voor groentezaden wereldwijd. Het wordt de eerste R&D-locatie voor veredeling en screening in Frankrijk.

De financiële gegevens van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie