'Vanaf 2025 elektrisch rijden verplicht bij zakelijke lease'

'Vanaf 2025 elektrisch rijden verplicht bij zakelijke lease'

Speciaal voor Goedemorgen schrijft Peter Otte van Tekstxtra met regelmaat bijdragen over interessante en praktische zaken die spelen in de techwereld en waar jij mogelijk jouw voordeel mee kunt doen. Dit keer vertelt hij over een verplichting van elektrisch zakelijk rijden.

Alleen nog volledig elektrisch aangedreven lease-auto's. Vanaf 2025 moet dat volgens de regering verplicht worden voor alle zakelijke rijders. Benzine en dieselmodellen kun je dan niet meer leasen. Althans, dat meldde De Telegraaf woensdag op basis van bronnen.

Volgens De Telegraaf wil staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat het zakelijk wagenpark in Nederland versneld vergroenen. De nieuwe regels zouden nodig zijn om de afgesproken beperking van de CO2-uitstoot te halen en om bij te dragen aan de reductie van de stikstofuitstoot.

Zoiets werd eerder al geopperd door bijvoorbeeld Rob van Tilburg van Natuur & Milieu en Olof van der Gaag, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie. In april schreven zij in een opiniestuk dat de oorlog in Oekraďne ons dwingt tot verduurzaming en daar past volgens hen deze maatregel bij.

Ze schrijven dat de bijtelling voor elektrische auto's de laatste jaren zo hard omhoog is gegaan dat deze markt is gestagneerd. Mede daardoor pleiten ze ervoor dat alle nieuwe zakelijke leaseauto's vanaf 2025 allemaal uitstootvrij moeten zijn. Volgens de auteurs levert dat een besparing van 1 megaton CO2 op.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie