Gekleurde trostomaten voor het goede doel

Gekleurde trostomaten voor het goede doel

De eerste gele en oranje trostomaten van Harvest House zijn geoogst. De eerste doos is voor een mooi bedrag verkocht voor het goede doel. Freshclusive bood er € 1750,- voor. Deze opbrengst is bestemd voor stichting Freshriders, dat geld inzamelt voor het Daniël den Hoed Fonds.

Teler Kees Stijger uit Honselersdijk teelt al jaren de gekleurde trostomaten voor Harvest House. In zijn kas kon hij afgelopen week de eerste trossen van deze bijzondere tomaten oogsten. Kees Stijger is al jaren een van de enthousiaste organisatoren van de Freshride. Zo kwam hij op het idee om de eerste doos van zijn gekleurde tomaten te laten sponsoren voor het goede doel. “We gaan dit jaar weer met veel collega’s in de AGF-sector fietsen om geld in te zamelen voor het Daniël den Hoed Fonds. Op verschillende manieren zamelen we geld in. Ik ben er trots op dat we met onze gekleurde trostomaten op deze manier een steentje bijdragen!”, zegt Kees Stijger enthousiast.

Freshclusive doet met de aankoop van de eerste oranje en gele tomaten een mooie donatie. “Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen op maatschappelijk gebied. Dit is een mooie gelegenheid hiervoor en we doen hiermee graag een mooie bijdrage aan dit initiatief!”, zegt Giulia Vrijkorte van Freshclusive.

Start seizoen
De gele en oranje trostomaten zijn vanaf nu weer beschikbaar bij Harvest House. Sinds 1994 teelt Kees Stijger drie kleuren trostomaten: geel, oranje en rood. De rode zijn uiteraard wel bekend, maar de gele en oranje tomaten kent nog niet iedereen. “Het is niet alleen de kleur, maar ook de smaak die anders is. De oranje is vol en stevig, de rode smaakt licht zoet en de gele tomaat is fris en sappig.” De kas van Kees Stijger in Honselersdijk wordt verwarmd met aardwarmte van Trias Westland en dat maakt de tomaten extra duurzaam.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie