BoereGoed naar nieuwe locatie in Naaldwijk

BoereGoed naar nieuwe locatie in Naaldwijk

Per juni verhuist BoereGoed naar een nieuwe locatie aan de Opstalweg in Naaldwijk. Een mooie zichtlocatie met alle ruimte voor BoereGoed als basis voor lokale en gezonde groente, ontmoeting en beleving.

BoereGoed heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een droom, een ontmoetingsplek voor mensen waar voeding naast duurzaamheid, ontdekken, ontwikkelen en begeleiden samenkomt. Een plek midden in de samenleving en, vanuit de traditie van Westland, als voedsellandschap voor de stad. De missie ‘BoereGoed goed voor mensen’ is daarbij steeds de drijfveer. Drijfveer voor de teelt en verkoop van groente, fruit en aanverwante producten in een inspirerende omgeving. En voor de mensen in en rondom BoereGoed, met verhalen en inspiratie voor gezonde voeding - duurzaam en in korte ketens. Maar vooral biedt BoereGoed een leuke en veilige werkplek voor mensen die dat om verschillende redenen zoeken. Omdat deze mensen motivatie en een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen in de samenleving of omdat ze hun steentje willen bijdragen aan BoereGoed.

De BoereGoed beleving
BoereGoed Opstalweg wordt een welkome plek om te beleven en te ontmoeten. Een BoereGoed-Buurtkas voor én in de buurt. De inrichting van de nieuwe locatie nodigt als vanzelf mensen uit. Dat maakt het shoppen bij BoereGoed tot een bijzondere beleving. Bezoekers kunnen groente, fruit en kruiden ruiken, proeven en ervaren of een gezellig praatje maken met vrijwilligers en andere bezoekers. Op die manier kan er genoten worden van de verbinding en van alles wat groeit en bloeit bij BoereGoed Opstalweg. De nieuwe locatie biedt volop ruimte voor werk in een fijne, groene omgeving. Een efficiënte ruimte voor het bedrijfsproces met o.a. een fijne kantine en kleedruimte. Daarbij is rekening gehouden met toegankelijkheid voor iedereen. Voor de bezoeker is er een groot buitenterrein om te parkeren, een fietsenstalling, een buitentuin met fruit en een dierenweide. De buitentuin zet zich voort in de ‘Farm I See’ kruidentuin binnen, in de buurtkas en de winkel. Een groene totaalbeleving met ruimte voor meedoen, meemaken en mee-proeven met aandacht voor jong en oud.

Draagvlak
Als sociale onderneming staat BoereGoed midden in de samenleving. Dagelijks zetten de mensen zich in om daaraan een bijdrage te leveren. Natuurlijk kan BoereGoed ook niet zonder samenleving. Het initiatief mag rekenen op een breed draagvlak van klanten en, in het bijzonder, van partners uit het bedrijfsleven. Een grote groep bedrijven steunt BoereGoed inmiddels met donaties, materialen, menskracht en of kennis. Zo is BoereGoed de afgelopen jaren met veel dank en plezier te gast geweest aan de Baakwoning in een locatie van OK Plant. Ook wordt er gebruik gemaakt van een bedrijfsruimte bij buurman Merijn Vreugdenhil. En heel bijzonder is de ondersteuning van twee Westlandse families bij het beschikbaar maken van de nieuwe BoereGoed locatie aan de Opstalweg. BoereGoed respecteert het dat deze families niet met naam en toenaam genoemd willen worden maar de dank is groot.

Opening
Naar verwachting opent BoereGoed Opstalweg begin juni de deuren. Het is er de komende maanden nog een flinke bouwput. Maar de eerste gewassen in de kas zijn al gezaaid en gepoot en tieren welig.  Als voorbereiding op een mooie, groene, gastvrije ontmoeting straks bij BoereGoed Opstalweg.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie