BBB rekent op 8 tot 10 zetels in Eerste Kamer

BBB rekent op 8 tot 10 zetels in Eerste Kamer

Ilona Lagas (67) uit het Overijsselse Vinkenbuurt (gemeente Ommen) is de lijsttrekker voor BBB, bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer. Lagas heeft ruime bestuurlijke en politieke ervaring. Zij was onder meer raadslid en wethouder in de gemeente Ommen en met haar adviesbedrijf begeleidde ze processen voor meerdere gemeenten, waterschappen en provincies. Als rasechte plattelandse weet ze als geen ander hoe belangrijk de balans is tussen burgers en boeren, laat BBB weten.

“Ilona is een vrouw met de poten in de klei en eentje die de handen uit de mouwen steekt. Een niet-lullen-maar-poetsen-type. Precies wat bij BBB past”, zegt fractievoorzitter en Kamerlid voor BBB in de Tweede Kamer, Caroline van der Plas.
 
Lagas is haar politieke carrière begonnen in de lokale politiek, als raadslid in Nieuwleusen. Na haar verhuizing in 1995 naar Vinkenbuurt, gemeente Ommen, was ze tot maart 2020 commissielid, raadslid, wethouder en vervolgens weer raadslid. In deze gemeente was ze verantwoordelijk voor de portefeuilles ruimtelijke ordening, verkeer, milieu, centrumontwikkeling, economie, horeca en toerisme. Momenteel is Lagas voorzitter van de ‘culturele stichting Festival de Vecht’ die in samenwerking met provincie, gemeente en landgoederen langs het Vechtdal, een prachtig festival organiseert.
 
Lagas is in BBB geïnteresseerd geraakt door de wijze waarop Caroline van der Plas direct vanaf de start in de Tweede Kamer opereert. Voor haar is lid worden nooit genoeg, dus ze meldde zich al vroeg aan bij de partij als vrijwilliger om in Overijssel mee te bouwen aan het provinciale team. ”Ik zet mijn ervaring, passie en netwerk graag in voor een sterke BBB-fractie in de Eerste Kamer en voor BBB als een toekomstbestendige partij”, aldus de kersverse lijsttrekker.
 
De top 3 van de Eerste Kamerlijst bestaat behalve uit Lagas uit Bart Kroon uit Utrecht en voormalig Tweede Kamerlid Gert-Jan Oplaat uit Markelo. BBB gaat ervan uit dat de partij met de verwachte grote winst bij de Provinciale Statenverkiezingen, 8 tot 10 zetels kan halen in de Eerste Kamer.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie