Koppert Cress met nieuwe directie 'toekomstproof'

Koppert Cress met nieuwe directie 'toekomstproof'

De directie van Koppert Cress zal voortaan bestaan uit Stijn Baan, Ronald Vreugdenhil en Robin Schaap, zo laat het bedrijf weten. Met de benoeming van een commercieel – en operationeel directeur maakt het ondernemende familiebedrijf zich klaar voor verdere groei. Stijn Baan is als tweede generatie Baan al lange tijd betrokken bij het bedrijf. De laatste jaren is hij binnen het management team verantwoordelijk geweest voor de marketing. Ook Ronald Vreugdenhil is al vele jaren in dienst bij Koppert Cress als manager productie. Robin Schaap blijft betrokken vanuit de Raad van Bestuur en als ad interim in de directie Koppert Cress BV.

“Bij een groeiend bedrijf hoort een groeiende organisatie. Stijn, Ronald en Robin zijn ‘eigen kweek’ en kennen de ziel van de organisatie. Ik heb met deze stap het volste vertrouwen in de toekomst en dat de organisatiecultuur behouden blijft.” - Rob Baan

Rob Baan zal vanuit de Koppert Cress Group actief blijven. De Koppert Cress Group is een overkoepelend organisatie waarbinnen drie verschillende bedrijven zijn vertegenwoordigd: Koppert Cress, zadenbedrijf Sango Seeds en kersverse duurzame dochteronderneming Division Q maken onderdeel uit van deze structuur. “De toekomst heeft haast en innovatie binnen de tuinbouw is cruciaal”, aldus Rob Baan. Hij zal zich blijven inzetten voor innovaties rondom duurzaamheid, nieuwe producten en ‘Gezondheid en Geluk’ binnen de sector. In de nieuwe situatie blijft de Raad van Bestuur van de Koppert Cress Group ongewijzigd. Ondernemers Rob Baan en Theo Cuppen blijven samen met Robin Schaap het bestuur vormen.

Rob Baan
Rob Baan is sinds 2002 de CEO. Een gepassioneerde en soms eigenwijze man; eigenschappen die nodig zijn om zijn droom na te jagen om van Nederland de gezondste delta ter wereld te maken. Het gaat Rob Baan om meer dan eetbare planten. De tuinbouw biedt oplossingen voor talrijke problemen waar we als samenleving tegen aan lopen, zoals het gezond maken van de wereldpopulatie en de transitie naar duurzame energie. Om de belangen van de hele horticulturele sector te behartigen, springt Rob vaak op de barricades.

Koppert Cress
Koppert Cress heeft, sinds het in 2002 door Rob Baan, Theo Cuppen en Altai Lin werd overgenomen, een enorme vlucht genomen. Het is gegroeid van 20 naar 225 werknemers en de omzet is in al die jaren exponentieel gestegen. Bovendien is het bedrijf, en met name Baan zelf, actief op allerlei gebieden gerelateerd aan voeding en gezondheid zowel op zakelijk alsmede maatschappelijk vlak. Tijd om ook deze aspecten nog professioneler aan te pakken. Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te verrijken.

Sango Seeds
Sango Seeds produceert zaden en verkoopt deze aan kwekers over de hele wereld. De markt voor cress breidt zich nog steeds uit en het is voor de hele keten gunstig om voedselveilige zaden van hoge kwaliteit te hebben. Koppert Cress gebruikt een groot aantal zaden, voornamelijk voor de cress-productie. Het is altijd een uitdaging om jaarrond toegang te hebben tot de juiste hoeveelheid en de beste kwaliteit zaden. Om deze aanvoer veilig te stellen is zadenbedrijf Sango Seeds opgericht.

Division Q
Verschil maken door duurzaamheid. In deze dynamische tijd staat het bestaansrecht van de glastuinbouw onder druk. Verduurzaming is noodzaak. Op dit gebied speelt Koppert Cress een vooraanstaande rol in de tuinbouw. Echter, het bedrijf wil de komende jaren de volgende stap zetten en volledig emissieloos gaan telen. Het bedrijf zet daarom vol in op innovatie door samen te werken met veelbelovende startups en wil de rest van de sector inspireren dit voorbeeld te volgen. 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie