Kind Technologies stelt Ton Wallast aan als CFO

Kind Technologies stelt Ton Wallast aan als CFO

AgTech Group Kind Technologies heeft Ton Wallast benoemd tot CFO van de groep in lijn met haar strategie gebaseerd op sterke organische groei in combinatie met actieve buy-and-build.

Kind Technologies is een voorloper in het aanbieden van een compleet en geavanceerd portfolio van interne logistieke, sorteer- en verpakkingsoplossingen voor de tuinbouwmarkt. Kind heeft haar hoofdkantoor in Nederland en is internationaal actief met haar dochterondernemingen Crux Agribotics en Martin Stolze.

Eerder dit jaar verzekerde Kind Technologies zich van substantieel groeikapitaal van private equity partner Avedon Capital Partners. De toetreding en versterking van het groepsmanagement door Ton Wallast is een logische volgende stap in de ontwikkeling van de ambitieuze technologiegroep. "Ton is een ervaren CFO met een staat van dienst bij succesvolle, snelgroeiende IT-bedrijven. Voordat hij bij Kind kwam, was hij meer dan 7 jaar lid van de raad van bestuur van Priva, een wereldleider op het gebied van klimaat- en procesbeheersing in kassen. In deze rol kreeg hij een diepgaand inzicht in de tuinbouwmarkt en sloot hij een aantal strategische, internationale partnerschappen en transacties."

Opbouwen en opschalen
Gedreven door de ambitie om het volledige proces van gewasoogst tot verpakt product te automatiseren, zal Kind Technologies zich richten op de uitbreiding en ontwikkeling van haar product- en technologieportfolio. Het bedrijf zal haar internationale verkoop- en serviceorganisatie verder uitbouwen en de productieprocessen en faciliteiten opschalen voor de volgende groeifase. "Bij Kind Technologies werken mensen vanuit een maatschappelijke visie. Het team en de unieke bedrijfscultuur blijven de motor van het succes van Kind. Het organische groeipad voor de toekomst zal worden versneld met geselecteerde ‘buy and build’-mogelijkheden die complementaire IP en technologieën alsmede markttoegang bieden. Samen met oprichters Alex Kind (CEO) en Richard Vialle (CS&IO) zal Ton verantwoordelijk zijn voor het groepsmanagement en de realisatie van deze plannen, waarbij zijn focus ligt op financiën, IT en M&A."

"We zijn blij en enthousiast om Ton naast ons te hebben om samen het bedrijf verder te laten groeien, op te schalen en verder te professionaliseren. Onze internationale uitbreiding via organische groei en ‘buy and build’ vereist een sterke leider voor de financiële strategie en controle", aldus Richard Vialle, oprichter en Chief Strategy & Innovation Officer bij Kind Technologies. Kind Technologies wil wereldwijd leider blijven op het gebied van tuinbouw technologie door het synergie potentieel binnen de groep optimaal te benutten. De gecombineerde ervaring in high-tech multidisciplinaire R&D van het in Brainport gevestigde Crux Agribotics met de ervaring in interne logistiek en verwerking van tuinbouw producten van Martin Stolze uit het Westland biedt een uniek fundament voor de toekomst.

Ton Wallast: "Ik vind het geweldig om deel te nemen aan het ambitieuze groeipad van Kind Technologies. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan haar positieve missie en strategie en ben verheugd verbonden te blijven met deze prachtige industrie en de inspirerende mensen die hier werken."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie