Glastuinbouw Nederland presenteert jaarplan 2023

Glastuinbouw Nederland presenteert jaarplan 2023

Na een turbulent jaar verwacht Glastuinbouw Nederland dat ook in 2023 de energiecrisis de sector blijft beheersen. De organisatie zet zich daarom dit jaar weer maximaal in om de sector zo goed mogelijk door deze crisis heen te loodsen. Het jaarplan 2023 bevat op hoofdlijnen de speerpunten van Glastuinbouw Nederland. Het geeft per team inzicht in de ambities en op welke aspecten de focus in 2023 ligt.

"Ondernemers toonden de afgelopen tijd hun veerkracht ondanks de voor velen weerbarstige omstandigheden. Er werd volop geïnvesteerd in LED-belichting en andere besparings- en verduurzamingstechnologieën. Dankzij het tekenen van het Convenant Energietransitie 2021-2030 kan de glastuinbouwsector onder andere doorgaan met het programma Kas als Energiebron om de energietransitie voort te zetten. In 2023 worden hiervoor de kaders en randvoorwaarden verder uitgewerkt", aldus Glastuinbouw Nederland.

De Europese regelgeving heeft ook steeds meer impact op de Nederlandse glastuinbouwsector. Vandaar dat Glastuinbouw Nederland werkt aan meer zichtbaarheid binnen het lobbycircuit in Brussel. Het is voor onze toekomst van belang dat de Nederlandse glastuinbouw daar wordt gezien als een circulaire sector, die sterk kan bijdragen aan het behalen van verschillende doelen van de Europese Green Deal en bovendien een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid en het geluk van burgers in heel Europa.

"Ook u als ondernemer bent hierin een belangrijke speler. Als ambassadeur van de Nederlandse glastuinbouwsector is het van groot belang dat u uw rol pakt en in gesprek gaat met uw omgeving. Of u nu een klas schoolkinderen ontvangt, uw buren tijdens Burendag of een wethouder of ambtenaar van de gemeente. Het is van groot belang dat u de meerwaarde van de glastuinbouw voor de samenleving op allerlei plaatsen en bij diverse doelgroepen onder de aandacht brengt. Om u op weg te helpen, werken wij aan de Toolkit Gezondheid & Geluk, die dit voorjaar wordt gelanceerd."

Bekijjk het jaarplan hier

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie